Klart for Munch-rettssak

Foto: Politiet

Politiet ønsker å stille flere siktede for retten, til tross for at de viktigste bevisene «Skrik» og «Madonna» fremdeles er sporløst borte.

12.10.05 10:39

Det forteller politiadvokat Morten Hojem Ervik ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen. Innstillingen til tiltale blir oversendt Oslo Statsadvokatembete om noen ukers tid. Per i dag er seks personer siktet for Munch-ranet. Tre av dem sitter i varetekt.

- Vi ser det ikke som problematisk å starte straffeforfølgingen uten at maleriene er kommet til rette. Vi er av den oppfatning at vi har beviser som er tilstrekkelige, sier Hojem Ervik til TV 2 Nettavisen.

Fortsetter jakten
Til tross for flere pågripelser de siste månedene, jobber politiet i Oslo knallhardt for å finne ut hvor de verdifulle maleriene har tatt veien. Etter det TV 2 Nettavisen erfarer har politiet flere operative aksjoner på gang, men hva disse går ut på, er det ingen som ønsker å uttale seg om.

- Vi er kommet frem til at vi ønsker å kjøre et parallelt løp hvor jakten på maleriene fortsetter, mens vi også starter prosessen med hovedforhandlinger. Vi er fremdeles optimister i forhold til å finne maleriene, sier Hojem Ervik.

Fortsatt på frifot
- Mener dere å ha tatt alle som var involvert i ranet?

- Det er kjent at den tredje ransutøveren ikke er pågrepet. Dette er også et arbeid som vil fortsette, sier politiadvokaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.