*Nettavisen* Nyheter.

Klart for pingvindåp i Bergen

Foto: Akvariet i Bergen

Med Norges sildesalgslag som faddere bæres lille Pondus og Pingrid Alexandra til dåp fredag. De er de første pingvinkyllingene på lang tid i Akvariet i Bergen.

11.08.05 17:14

- Dette er en spesiell dag. Pingvinene betyr noe ekstra for oss, sier direktør Kees Oscar Ekeli ved Akvariet i Bergen til TV 2 Nettavisen.

Lenge mellom hver gang
Siden 1974 har bøylepingvinene - opprinnelig innvandrere fra Antarktis - vagget rundt på Akvariet i Bergen. Der trives de godt, men det er lenge mellom hver gang det kommer pingvinkyllinger til verden i Bergen. - Derfor er det stor stas når de får det til, forklarer en entusiastisk direktør, som understreker at det hele foregår naturlig. Han roser ellers foreldrene som forbilledlig deler på omsorgsoppgavene.

Skifter drakt
De to nykommerne kom til verden 16. og 22. juni. Siden de ble klekket ut, har de vokst fra rundt 70 gram til flere kilo, og nå er de i ferd med å skifte fjærdrakt. Den lodne drakta med pelsdun er i ferd med å forsvinne, og pingvinene ikler seg sin karakteristiske kjole og hvitt.

- Da er de også vanntette, forklarer Ekeli.

Fersk sild livet ut
Ekeli venter mye folk til dåpen fredag. Pondus, som etter en navnekonkurranse oppkalles etter hovedpersonen i tegneserieforfatteren og bergenseren Frode Øverlis populære stripe, er yngstemann av pingvinkyllingene. Norges Sildesalgslag har tatt på seg oppgaven som fadder og har lovet å skaffe fersk sild til Pondus så lenge han lever. Søsteren, Pingrid Alexandra den andre, kommer heller ikke til å lide noen nød i Akvariet i Bergen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag