RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for tidenes valgthriller

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Jens Stoltenberg er spent. Det går nemlig mot tidenes valgthriller flere steder i landet. TV 2 Nettavisen gir deg alle resultatene fra klokken 20.

Flere målinger viser at det ligger an til et svært spennende valg. Både i Oslo, Bergen og Trondheim kan det gå mot politisk skifte etter dagens kommunestyre- og fylkestingsvalg. Valgthriller ser det også ut til å bli i en rekke andre norske kommuner.

- Usikkert valg

- Vi står foran et valg i usikkerhetens tegn. Det knytter seg stor spenning til valgutfallet i de største byene og hvilken valgdeltakelse vi får, sier Ap-leder Jens Stoltenberg til NTB.

Stoltenberg gjorde sin borgerplikt i gymsalen på Tåsen skole i Oslo mandag formiddag, et stemmelokale som ifølge stemmestyre-leder Svein Erik Sønsteby vanligvis oppsøkes av mellom 76 og 78 prosent av valgkretsens stemmeberettigede. Han regner med at opptellingen ved Tåsen skole vil være ferdig mellom klokka 23 og 24 mandag kveld.

Opplagt Jens

Jens Stoltenberg virket opplagt og klar for mediekjøret utover ettermiddagen og kvelden. Hans største ønske for dagen er at så mange som mulig av velgerne bruker stemmeretten sin. Og da får man kanskje et litt annet resultat enn det meningsmålingsinstituttene melder om?

- Jeg stoler ikke på meningsmålingene, men vi må nå forholde oss til dem, selv om velgerne sier en ting på ett tidspunkt og stemmer på noe helt annet, sier Stoltenberg.

Ellers mener Jens Stoltenberg at valgkampen er blitt mer oppstykket og uoversiktlig enn han hadde forestilt seg, men det er jo slik det politiske landskapet er for tiden, sier han.

Spent Lae

Det ligger an til å bli blått flertall i Bergen etter 16 års Ap-styre, og i Trondheim kan det bli rødt flertall etter 13 år med Høyre-ordfører.

I Oslo kjemper Erling Lae (H) og Kari Pahle (SV) om makten. Lae tør ikke si hva han tror om sin egen fremtid etter valget.

- Akkurat nå vet jeg ikke noe. Jeg er forsiktig optimist, men man skal ikke stole på meningsmålinger. Det beste jeg kan si, er at dette blir tett og spennende, sier Lae til Aftenposten, som stemte sammen med samboeren sin, Jens Torstein Olsen, i morges.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere