Gå til sidens hovedinnhold

Klatret opp høyspentmast i sinne

Den tiårige jenta klatret opp i høyspentmast med opptil 47.000 volt .

23-årige Erik Farao Faaberg kom kjørende oppover veien i Asker-distriktet da han la merke til jenta som var i full gang med å klatre opp høyspentmasta.

Klatret videre
Faaberg gikk ut av bilen og begynte å gå mot jenta.

- Da hun så meg skyndte hun seg videre oppover, forteller Faaberg til Nettavisen.

Da han forsøkte å snakke med henne, skrek hun tilbake.

- Jeg begynte å fortelle henne om hvor farlig det var i en høyspentmast og begynte å fortelle en historie om en som hadde klatret opp i en mast og falt ned. Da gikk hun fra å være sint til å virke litt mer lei seg, sier han videre.

23-åringen ringte deretter politiet, som sporenstreks koblet ut strømmen i masta. Da var jenta nesten helt i toppen av høyspentmasta.

Livsfarlig
Det går 47.000 volt gjennom høyspentledningene, og en person som får så sterk strøm gjennom seg har liten eller ingen sjanse til å overleve.

- Hvis hun hadde kommet i berøring av dette, hadde det vært livsfarlig, sier informasjonssjef i Hafslund Morten Schau til Nettavisen.

Krangel
Politiet fikk melding om hendelsen 17.17, og varslet både brannvesen og ambulanse.

- Brannvesenet la en hoppepute under masta i tilfellet hun skulle ramle ned, sier operasjonsleder ved Asker og Bærum politidistrikt, Marlow Grandalen til Nettavisen.

Jenta kom seg imidlertid ned ved hjelp av liften brannvesenet heiste opp til henne. Deretter ble hun kjørt til barnevernsvakta hvor hun nå er i samtaler.

- Det skal ha vært en krangel i forkant som har gjort at jenta skal ha blitt så frustrert at hun klatret opp. Akkurat hva som er skjedd, vet vi ikke enda, sier Grandalen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk