*Nettavisen* Nyheter.

Kle deg godt i helgen

Har du planlagt å tilbringe langhelgen i båten eller på hytta, bør du ta med varme klær. Sjekk hvordan helgeværet blir.

Ifølge meteorolog Olav Krogsæter ved Storm Weather Centre ser det dårlig ut for dem som hadde håpet på godvær til helgen. Enkelte steder kan man faktisk risikere å få snø i nakken.

- Det vil fortsatt være ganske kjølig over hele landet, og på Vestlandet og i Midt-Norge kan det komme snø helt ned til 400 meter. De som skal kjøre over fjellovergangene, må nok regne med å møte snø på veien, opplyser Krogsæter til TV 2 Nettavisen.

Oslo-området, øst på Sørlandet og det sørlige Østlandet får best været i helgen. Men selv om sola har smilt på Østlandet de siste dagene, må nok også østlendingene forberede seg på å ta frem vindjakka igjen.

- Det blir ikke noe drømmevær, nei. Folk i Oslo-området er heldige hvis temperaturen når 15 grader. Sol blir det nok enkelte steder, men de høye temperaturene uteblir, sier Krogsæter.

Nord-Norge får skiftende vær, og temperaturene vil variere fra fem til ni grader. Gamle lavtrykk ligger og lurer rundt omkring, og dermed kan nordlendingene vente seg mye av det samme gråværet de har sett den siste uka, ifølge Krogsæter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.