*Nettavisen* Nyheter.

Kleppes klage avvist

Foto: Morten Holm (Scanpix)

Vidar Kleppe (bildet) og Demokratene fikk ikke Fylkesmannens medhold da de klaget på at en partifelle ble utvist fra bystyret i Kristiansand.

01.07.05 12:24

Det var etter et møte i bystyret den 25. mai, at Demokratenes representant, Tore Olsen, ble utvist etter å ha uttalt fra talerstolen, at kvinner kunne minske volden i hjemmene ved ikke å være så raske til å legge bena i kors når mannen kom hjem.

Ba om kontroll

Kleppe og hans partifelle, Olaf Messel, ba Fylkesmannen vurdere lovligheten av et slikt vedtak. Det har fylkesmann Ann-Kristin Olsen gjort. Hun vil ikke forfølge saken.

Fylkesmannens begrunnelse er tredelt. For det første skal det være minimum tre representanter som krever lovlighetskontroll av et bystyrevedtak for at dette skal kunne foretas av Fylkesmannen. I dette tilfellet kreves dette bare av Kleppe og Olaf Messel.

Saksbehandlingssak

Utvisningen av Olsen må ifølge Fylkesmannen sees på som en saksbehandlingsavgjørelse. Det er uenighet mellom Kommunal- og regionaldepartementet på den ene siden og Sivilombudsmannen på den andre, om det er anledning til å foreta lovlighetskontroll av saksbehandlingsavgjørelser. Ettersom dette spørsmålet vil bli mer avklart etterhvert, velger Fylkesmannen ikke å foreta en kontroll i denne saken.

Fylkesmannen anfører også at det er vanskelig å ta stilling til om Olsens uttalelse var krenkende, all den tid Fylkesmannen ikke var til stede på møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.