Gå til sidens hovedinnhold

Klient slo advokaten sin

- Jeg kan i hvert fall si at jeg ikke kommer til å forsvare han mer, sier advokat - etter at klienten slo ham i ansiktet i retten.

- Hadde jeg holdt et vanvittig dårlig innlegg, hadde det vært noe annet. Men jeg rakk jo ikke si et ord, humrer advokat Håkon Brækhus til Nettavisen.

Fredag ble han slått i ansiktet av sin egen klient, da de deltok i et fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Ifølge VG Nett skal angrepet ha skjedd uprovosert, da tingrettsdommeren begynte å spørre siktede om personalia og erkjennelse av skyld, skal den tiltalte 25-åringen ha blitt svært provosert.

- Overraskende
- Jeg ble ikke slått ned, jeg fikk et slag i pannen. Jeg fikk ikke noen skade og det gjorde ikke spesielt vondt. Det hadde vært verre om han hadde truffet meg i brillene eller over nesen, mener Brækhus, som ikke synes saken var så dramatisk.

Den 25-årige mannen, som ifølge VG Nett er torpedo, skal ha veltet pulten han delte med Brækhus mens han brølte. Deretter skal han ha langet ut mot Brækhus.

- Jeg kan ikke si jeg ble sjokkert, men jeg ble definitivt overrasket, sier forsvareren til Nettavisen.

To arrestforvarere som var til stede i rettssalen, ba straks om forsterkninger da 25-åringen gikk berserk. Til slutt fikk fem arrestforvarere kontroll over torpedoen. En av arrestforvarerne skal også ha blitt slått under håndteringen av den dramatiske situasjonen.

Voldsepisoden ble anmeldt av politiadvokaten som var til stede i retten. Fra før av var mannen siktet for grovt ran og uprovosert vold. Nå er han også siktet for vold mot sin egen forsvarer, og siktelsen kan senere bli utvidet til å gjelde vold mot en av rettens aktører som har en lengre strafferamme.

Vikar
Brækhus, som jobber i advokatfirmaet Elden DA, møtte i retten for kollegaen Siv Hallgren og kjente ikke klienten fra før. Og de to kommer heller ikke til å bli bedre kjent med det første:

- Vi har ikke tatt stilling til hvorvidt firmaet skal representerer klienten mer. Men jeg kommer i hvert fall ikke til å fortsette å representere ham mer, for å si det sånn, sier Brækhus til Nettavisen.

Reklame

Halv pris på bestselgere hos Oakley