RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klikket da han ikke fikk røyk

Sist oppdatert:
Da den stupfulle 24-åringen ikke fikk bomme røyk, gikk han fullstendig amok mot det fremmede ekteparet.

(iBergen.no) Men det var ikke første gang han hadde kastet seg over uskyldige par på gaten. Nå er han dømt i Bergen tingrett for begge overfallene.

Mumlet og stirret
Bergenseren hadde drukket mindre mengder alkohol da han traff på et ektepar på en bussholdeplass. 24-åringen tok oppstilling ved siden av mannen og begynte å stirre på ham, samtidig som han mumlet. Da bussen kom, gikk ekteparet mot døren, men 24-åringen så da sitt snitt til å slå mannen i bakken.

Med tre slag i hodet falt han om og lå bevisstløs i noen minutter. Samtidig gikk voldsmannen og satte seg på en benk til politiet kom. I dagene etter overfallet var mannen hoven i ansiktet og har i ettertid følt frykt for at han og kona skal bli plaget av fremmede på gaten.

Rablet fullstendig
To måneder senere gjentok 24-åringen overfallet på et annet ektepar. De to eldre menneskene kom gående i et turområde, da 24-åringen kom syklende bak dem, svært beruset.

Etter først å ha spurt om å få bomme røyk, og fått avslag, hoppet han rasende på mannen. 24-åringen var så rabiat at offeret ikke klarte å få ham bort. Kona måtte løpe til sønnens leilighet i nærheten for å få hjelp. I retten fortalte han at voldsmannen var så oppsatt på å slå at han måtte rive ham bort fra faren. Sammen holdt de ham i bakken til politiet kom.

Husket ingenting
Til tingretten forklarte 24-åringen at han ikke kunne huske noe fra de to episodene, og mente, etter hans egne skader å dømme, at far og sønn måtte ha brukt unødvendig mye makt for å stoppe ham.

Retten så likevel ingen grunn til å betvile noen av de fornærmedes forklaringer og dømte bergenseren til fengsel i 45 dager.

«(...) Retten har i straffskjerpende retning vektlagt at slagene var rettet mot fornærmedes hode med det skadepotensialet dette representerer, og at det (...) dreier seg om voldsutøvelse mot en eldre mann.» heter det i begrunnelsen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere