*Nettavisen* Nyheter.

Klinikksjefen: - Beklager

Vigleik Jessen ved St. Olavs hospital beklager situasjonen Bodil har havnet i, men vil ikke innrømme feil.

19.02.07 14:49

Les også:Fanget i eget hjem

Bodil Hveding (59) brakk lårhalsen. Sykehuset sendte den nyopererte aleneboeren hjem til en tom leilighet i 3. etasje.

- Jeg må bare beklage at hun har opplevd tiden etter utskrivningen for vanskelig. Jeg er glad for at hun har fått ordnet seg hjelp og rehabilitering, sier klinikksjef Vigleik Jessen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Unni Skoglund

Klinikksjefen ønsker ikke å kommentere Hvedings sykdomstilfelle direkte. Men han sier at på generelt grunnlag varierer det veldig hvor lenge man oppholder seg på sykehus etter et lårhalsbrudd.

- Det er stor variasjon, noen er ute etter to dager, for andre er det snakk om tre, fire, fem dager. Det av henger av hvor lang tid det tar før pasientene er på beina, hvor selvhjulpne de er og forhold i hjemmet og familie, sier han.

- Vanlig å sette sprøyter
Klinikksjefen forteller at det er helt vanlig at man blir sendt hjem med medisiner som man må sette i sprøyteform selv, og at man får opplæring i det på sykehuset.

- Det forsikres at man behersker det før man skrives ut, sier Jessen.

Når det gjelder behovet for hjemmehjelp, så opplyser klinikksjefen at det blir avklart sammen med pasienten før utreise.

- Avdelingen forsikrer seg også om at hjemmesykepleien vet om pasienten, og gjør det som er avtalt, sier han.

- Feil?
Men Bodil Hveding hadde behov for hjemmehjelp, men endte opp i leiligheten alene i tredje etasje og måtte altså ta telefonene selv for å få det på plass. Er det gjort en feilvurdering fra deres side her?

- Jeg kan ikke kommentere hva som er skjedd i dette tilfellet. Men det er ikke slik at alle som reiser hjem etter lårhalsbrudd, behøver hjemmesykepleie, forklarer Jessen.

- Men på et generelt grunnlag kan det jo være at ting blir vanskeligere når man kommer hjem enn det pasient og sykehuset har trodd. Men dette vil vi gjerne snakke med Bodil Hveding om direkte, hvis det har vært slik i dette tilfelle, sier han.

Nå oppfordrer han 59-åringen om å ta en telefon til St. Olavs hospital.

- Jeg håper at Bodil Hveding skal kontakte sykehuset. Vi er alltid åpne for å forbedre oss, sier Jessen.

Etter det Nettavisen kjenner til, skal saken allerede ha blitt undersøkt og tatt opp internt på sykehuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.