RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klinikksjefen går av etter operasjonsskandalene

Foto: Rolf G. Zimmermann (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:
Klinikksjef Hans Rydningen fratrer sin stilling etter operasjonsskandalene ved Nordlandssykehuset.

I en pressemelding skriver Nordlandssykehuset at det er besluttet at klinikksjef ved kirurgisk og ortopedisk klinikk fratrer sin stilling som klinikksjef i dag. Beslutningen er tatt i dialog med direktør Eivind Solheim. Ny klinikksjef er konstituert fra dags dato, skriver Avisa Nordland.

Hans Rydningen er fortsatt ansatt ved Nordlandssykehuset, men har fått endret tjeneste og har ikke lenger pasientkontakt. I påvente av helsetilsynets konklusjoner, videreføres hans ansettelsesforhold med administrative oppgaver.

Les også:Ble operert uten å være syk

- Disse beslutningene er et uttrykk for at vi tar denne saken på største alvor og gjør det vi kan for å gjenopprette tilliten til Nordlandssykehuset, sier Solheim.

- Hva som vil skje med min stilling, er det opp til styret i Nordlandssykehuset å avgjøre, sier han.

Nordlandssykehuset Bodø tar i dag kontakt med alle de 13 pasientene som er operert utenfor retningslinjene for funksjonsfordeling i Helse Nord.

- I denne saken vil vi gjøre alt vi kan for å ivareta pasientene. Derfor tilbyr vi den enkelte pasient en full gjennomgang av sitt sykdomsforløp, sier direktør Eivind Solheim, Avisa Nordland.

- Vi vil også tilby gjennomgang ved annet sykehus, slik at pasientene kan sikres en «second opinion» hos annen spesialist dersom pasienten ønsker dette.

Nordlandssykehuset presiserer at denne typen operasjoner ikke lenger utføres ved sykehuset, og at Helse Nords retningslinjer følges.

- Vi håper at Helsetilsynet gir denne saken høyeste prioritet og kommer med en snarlig konklusjon. En konklusjon fra Helsetilsynet vil være viktig for en løsning i saken, sier Solheim.

Lørdag fortalte Avisa Nordland historien om Lillian Olsen (61) i Bodø som ble operert for kreft i bukspyttkjertelen uten å være syk. Hun er nylig utskrevet etter å ha vært sykehuspasient et helt år.

Søndag skrev VG at Ole Ivar Jørgensen fra Saltstraumen fikk fjernet bukspyttkjertel, milt, galleblære, tolvfingertarm og lymfekjertler ved Nordlandssykehuset før han fikk beskjed om at han ikke hadde kreft.

I mandagens AN fortalte Randi Waade fra Tverlandet om lignende opplevelser.

Operasjonen fant sted på Nordlandssykehuset i juni i fjor til tross for at Helse Nord i 2004 bestemte at all pancreaskirurgi skal utføres på større sykehus, som UNN i Tromsø eller Oslo Universitetssykehus.

Statens helsetilsyn har iverksatt granskning av alle denne typer operasjoner som er gjort på Nordlandssykehuset siden 2004.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere