*Nettavisen* Nyheter.

Klinkende edru - blåste rødt

Matros Steinar Sildelid fikk sparken fra jobben fordi han i en promillekontroll blåste rødt. En uke senere kom svaret på blodprøven: Sildelid var klinkende edru.

52-åringen jobbet i Stavangerske AS da en passasjer tipset lensmannen i Suldal i Rogaland om at han mente det luktet alkohol av matrosen. Sildelid blåste i alkometeret, og det viste rødt, skriver VG.

- Jeg ble helt fortvilet. Jeg mente selv at det ikke kunne være tilfelle. Det verste var at jeg ble oppsagt med øyeblikkelig virkning, sier han.

Matrosen fikk etter hvert tilbud om å komme tilbake i stillingen, men da måtte han akseptere et tilbud om å «gå til behandling for å mestre sitt alkoholproblem». Han ville også miste sin opptjente ansiennitet.

Først etter en uke kom analysen av blodprøven fra Folkehelseinstituttet, som fastslår at det ikke ble funnet spor av etanol - mannen hadde 0,00 i promille. Nå får Sildelid tilbake jobben igjen. Politiet i Rogaland understreker at alkometeret aldri brukes som bevis, men kun som en indikasjon på om de skal gå videre med saker. Kun blodprøve eller intoxilyzer brukes som bevismateriale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.