Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klipper fingre i reklame

Foto: FAKSIMILE FRA KATALOGEN ROUTE 81 (Route 81)
Sist oppdatert:
I en reklamebrosjyre for Hells Angels sitt eget klesmerke Route 81, poserer en modell i ferd med å klippe av en finger på en annen person med avbitertang.

Scenen er skremmende lik det som skal ha hendt under torpedooppgjøret i en garasje Skien for halvannen uke siden, skriver Telemarksavisa.

En mann i 30-årene som knyttes til Hells Angels er siktet og varetektsfengslet i saken, og en kjent torpedo fra grenlandsdistriktet er fortsatt etterlyst. De to skal ha klippet av en 30-åring fingeren med avbiter, samt borret ham fem til seks ganger i låret.

En har meldt seg

Etter det TA erfarer kan også en tredje person som er siktet i saken, kobles til miljøet rundt Hells Angels. Politiet har ikke villet kommentere disse opplysningene.

Denne personen har meldt seg for politiet og ble løslatt etter avhør.

- Vi anser ikke hans rolle som sentral, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk.

Politiet har vært i kontakt med den 39-år gamle torpedoen som er etterlyst, men så langt har han ikke meldt seg.

Les mer om Hells Angels i Telemark her.

- Ikke rør sykkelen min

Til tittelen «Don`t you ever touch my bike again», poserer modellen med en gedigen avbitertang mens han er i ferd med å klippe tommelen av en person som ligger på bakken.

Nesten samtlige av modellene i katalogen poserer med håndvåpen eller automatgevær.

På reklamebilde for en hettegenser, står en person med ryggen til oppe i en sementbøtte på kaikanten. Han har en pistol mot tinningen, og bak ham står det som skal være et Hells Angels medlem og leser bruksanvisningen for blanding av sement.

Har butikk i Oslo

Hells Angels-kjeden Route 81 har utsalgssteder over hele Europa og inntektene av klessalget går direkte til Hells Angels.

I Oslo deler butikken lokale med tatoveringskjeden House of pain, som også knyttes til motorsykkelklubben.

Koblingen mellom Hells Angels og Route 81 er svært direkte. Tallet åtte står for bokstav H i alfabetet og ett-tallet for A, altså en intern kode for Hells Angels-forkortelsen HA.

Det har tidligere vært omtalt at driverne av tatoveringskjeden regelmessig betaler penger til et fond for fengslede Hells Angels-medlemmer.

Saksøkte motehus

I slutten av oktober i år saksøkte Hells Angels i USA, det franske motehuset Alexander McQueen. Striden dreier seg om en «Hell's Knuckle Duster»-ring, som fås både i gull og sølv, og som er pyntet med en hodeskalle og en veske med et lignende motiv. Luksusvesken koster hele 2329 dollar.

Hells Angels hevder at Alexander McQueen-merket, som eies av den franske PPR luksusgruppen, har brutt varemerkebeskyttelsen ved å bruke en bevinget hodeskalle som er klubbens varemerke.

Les flere nyheter fra TA.no.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!