Gå til sidens hovedinnhold

Klipper fingre i reklame

I en reklamebrosjyre for Hells Angels sitt eget klesmerke Route 81, poserer en modell i ferd med å klippe av en finger på en annen person med avbitertang.

Scenen er skremmende lik det som skal ha hendt under torpedooppgjøret i en garasje Skien for halvannen uke siden, skriver Telemarksavisa.

En mann i 30-årene som knyttes til Hells Angels er siktet og varetektsfengslet i saken, og en kjent torpedo fra grenlandsdistriktet er fortsatt etterlyst. De to skal ha klippet av en 30-åring fingeren med avbiter, samt borret ham fem til seks ganger i låret.

En har meldt seg

Etter det TA erfarer kan også en tredje person som er siktet i saken, kobles til miljøet rundt Hells Angels. Politiet har ikke villet kommentere disse opplysningene.

Denne personen har meldt seg for politiet og ble løslatt etter avhør.

- Vi anser ikke hans rolle som sentral, sier politiadvokat Kjell Ove Ljosåk.

Politiet har vært i kontakt med den 39-år gamle torpedoen som er etterlyst, men så langt har han ikke meldt seg.

Les mer om Hells Angels i Telemark her.

- Ikke rør sykkelen min

Til tittelen «Don`t you ever touch my bike again», poserer modellen med en gedigen avbitertang mens han er i ferd med å klippe tommelen av en person som ligger på bakken.

Nesten samtlige av modellene i katalogen poserer med håndvåpen eller automatgevær.

På reklamebilde for en hettegenser, står en person med ryggen til oppe i en sementbøtte på kaikanten. Han har en pistol mot tinningen, og bak ham står det som skal være et Hells Angels medlem og leser bruksanvisningen for blanding av sement.

Har butikk i Oslo

Hells Angels-kjeden Route 81 har utsalgssteder over hele Europa og inntektene av klessalget går direkte til Hells Angels.

I Oslo deler butikken lokale med tatoveringskjeden House of pain, som også knyttes til motorsykkelklubben.

Koblingen mellom Hells Angels og Route 81 er svært direkte. Tallet åtte står for bokstav H i alfabetet og ett-tallet for A, altså en intern kode for Hells Angels-forkortelsen HA.

Det har tidligere vært omtalt at driverne av tatoveringskjeden regelmessig betaler penger til et fond for fengslede Hells Angels-medlemmer.

Saksøkte motehus

I slutten av oktober i år saksøkte Hells Angels i USA, det franske motehuset Alexander McQueen. Striden dreier seg om en «Hell's Knuckle Duster»-ring, som fås både i gull og sølv, og som er pyntet med en hodeskalle og en veske med et lignende motiv. Luksusvesken koster hele 2329 dollar.

Hells Angels hevder at Alexander McQueen-merket, som eies av den franske PPR luksusgruppen, har brutt varemerkebeskyttelsen ved å bruke en bevinget hodeskalle som er klubbens varemerke.

Les flere nyheter fra TA.no.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg