Kloakklekkasje på Ahus stoppet

Det er fortsatt uklart hva som var grunnen til kloakklekkasje på Akershus universitetssykehus (Ahus) natt til torsdag.

30.11.06 22:46

Proppen som tettet kloakksystemet ved Akershus universitetssykehus, er nå fjernet, i følge en pressemelding sendt ut klokken 16.30.

Den sengeposten som måtte fraflyttes i forbindelse med lekkasjen blir nå grundig vasket ned og desinfisert. Også en korridor som har vært berørt av lekkasjen samt sykehusets personalkantine, blir nå vasket ned og desinfisert.

Startet om natten
De første tegnene på kloakktrøbbel kom allerede ved 03-tiden torsdag. Lekkasjen berørte deler av sydfløyen av sykehuset og gjør enkelte toalett utilgjengelige, opplyser sykehuset i en pressemelding.

- Kloakk har gått tett i et rør, slik at det har rent ut inne på en post. Pasientene der - 12 - 15 personer - er fordelt på andre avdelinger, sa informasjonsrådgiver Christian Mjelde ved sykehuset til Nettavisen.

Flyttes tilbake fredag
Teknisk avdeling, samt en «sugebil», jobbet på spreng med å løse problemet. Det skal imidlertid aldri ha vært fare for liv og helse, i følge Administrerende direktør Erik Kreyberg Normann.

I følge pressemeldingen vil sengeposten være klar til bruk i løpet av torsdag kveld. Pasienter vil først bli flyttet tilbake fredag 1. desember.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.