*Nettavisen* Nyheter.

Kluss med ID i byggenæringen

Foto: Jarl F. Erichsen/SCANPIX

Bare halvparten av de ansatte i byggenæringen har fått sine obligatoriske ID-kort. Nå etterlyser bransjen handling fra arbeidsministeren.

- Det må settes i gang en storstilt informasjonskampanje. I tillegg må departementet rydde opp i rutinene hos NAV og sørge for at Arbeidstilsynet foretar en ensartet kontroll, sier direktør Audun Lågøyr i Byggenæringens landsforening til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det er innført en ordning hvor alle ansatte i byggenæringen skal utstyres med ID-kort. Hensikten er å få en enkel oversikt ved byggeplasskontroller.

- Dette er et tiltak for å skape seriøse forhold i byggenæringen. Samtidig vil forbrukerne kunne forsikre seg at de har sikret seg lovlig arbeidskraft. På den måten vil vi også bekjempe illojal konkurransevridning og svart arbeid, sier BNL-direktør Lågøyr.

Under halvparten
Det er nå utstedt 120.000 ID-kort i byggenæringen.

- Det er under halvparten av det som trengs, sier Lågøyr. Han viser til at BNL gjentatte ganger har oppfordret den forrige arbeids- og inkluderingsministeren, Bjarne Håkon Hanssen, til å kjøre en informasjonskampanje om plikten til å skaffe seg ID-kort for aktører i byggebransjen. Nå håper Lågøyr at den nye ministeren, Dag Terje Andersen, vil ta dette problemet mer på alvor.

- Departementet må sette av en stor pott med penger til informasjonstiltak, sier BNL-direktøren.

Feil i register
- I tillegg må arbeidstaker- og arbeidsgiverregisteret hos NAV oppdateres daglig, ikke bare en gang i uken som nå. Videre må det kunne utstedes ID-kort samtidig som arbeidsfolkene ansettes. I dag er ordningen slik at man ikke kan få ID-kort før man har startet i jobb, sier Lågøyr.

En firedel av dem som bestiller kort blir i dag avvist, i hovedsak siden det er feil i registeret over arbeidsgivere og arbeidstakere.

- Dette er ikke holdbart. Prosessen med å skaffe seg ID-kort går dermed altfor sakte, sier Lågøyr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.