*Nettavisen* Nyheter.

Knabbet 983 flasker Cola

Tyvene var muligens ihjeltørste cocacolikere?

(iBergen.no) Det var mandag morgen at det grove og frekke tyveriet ble oppdaget i Haugesund. To lastebiler parkert i sentrum av sildabyen var blitt rundstjålet for til sammen 983 halvliters flasker Coca Cola.

Tomkassene sto igjen
Brusen skulle leveres til Lothe skipsekspedisjon mandag morgen. Men da de to sjåførene ankom parkeringsplassen, skjønte de raskt at det ikke ville bli levert noe som helst denne morgenen.

Synet som møtte dem var de til sammen 41 tomkassene som lå strødd utenfor lastebilene mens de 983 colaflaskene var forduftet. De tilkalte politiet umiddelbart.

- Antagelig har tyvene brutt seg inn i lastebilene og bare tømt kassene i et bagasjerom. Kassene ville vel tatt for mye plass i fluktbilen, sier operasjonsleder Trond Friberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til iBergen.no.

Cola til tre i ett år
Politiet er nå på åstedet for å granske det merkelige tyveriet. Det er foreløpig uvisst om området har overvåkningskamera.

- Det er iallefall en anseelig mengde med tyvegods. Vi snakker her om 491,5 liter Coca Cola og antagelig veier det rundt 500 kilo, vil jeg tippe. Hvis det er tre gjerningspersoner vil de være forsynt med en colaflaske hver dag i ett år. Den totale verdien på flaskene vil være rundt 10.000 kroner, inkludert pant, sier Friberg mens han taster på kalkulatoren.

- Er det sannsynlig at tyvene vil forsøke å selge tyvegodset til dagligvarebutikker?

- Det er ikke spesielt vanlig at det skjer, sier Friberg.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.