RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Knallblått flertall i Bergen

Kaffekongen Herman Friele er enda nærmere ordførerstolen i Bergen. En undersøkelse viser at Høyre og Frp kan få rent flertall i bystyret.

En meningsmåling Opinionen har gjennomført for Bergens Tidende og NRK Hordaland viser at Frp og Høyre får til sammen 49 prosent av stemmene. Ved et valg ville det gitt rent flertall i bystyret i Bergen.

Kaffekongen Herman Friele er ordførerkandidat for Høyre i Bergen. Går valget som Opinion skisserer, kan byen få en kaffekjendis i ledelsen.

Hjemmesittere

Seniorkonsulent Idar Eidset i Opinion sier til avisen at Frp ikke tar velgere fra andre partier, men at det er hjemmesitterne som støtter partiet i meningsmålingene – hele en tredjedel av partiets ”velgere” i meningsmålingen er såkalte hjemmesittere.

- Hjemmesitterne er en farlig gruppe å støtte seg til. De har en tendens til å forbli hjemmesittere, sier Eidset til Bergens Tidende.

Lojale velgere

Høyre får også god støtte fra hjemmesitterne i Bergen, men i motsetning til Frp har partiet også lojale velgere, og tar samtidig stemmer fra andre partier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere