Gå til sidens hovedinnhold

Knallvær på nyttårsaften

Gled deg til nyttårsaften! I så godt som hele landet vil du kunne beundre rakettene i gnistrende klarvær. Sjekk været der du bor.

- Det ser veldig bra ut med tanke på sikten nyttårsaften. Rakettene kommer til å bli godt synlige stort sett i hele landet, sier meteorolog Fredrik Villanger ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Været vil i hovedsak preges av to ting: oppholdsvær og kuldegrader. Her kan du sjekke eksakt hvordan været blir på hjemstedet ditt.

Kraftig vind
Men selv om det er ventet lite nedbør, kan du likevel ikke regne med at du kan gå lettkledd når du skal sende opp rakettene ved årsskiftet.

- Jevnt over vil det blåse godt både i Sør- og Midt-Norge. Kraftigst vind får vi på Vestlandet, der vinden vil øke på utover kvelden og nå et maksimum like etter rakettid, sier Villanger.

Langs kysten på Vestlandet vil det blåse fra sterk til stiv kuling, mens det kan komme opp i storm i sørlige deler av Rogaland og kanskje ved Stadt. Også på Sørlandskysten og i Oslofjorden vil det blåse mye.

Hutrevær
Ellers vil årets siste kveld preges av kaldt, klart vær.

- Det ser ut til å bli ganske kaldt på innlandet både i sør og i nord, mens det langs kysten blir noe mildere med temperaturer opp mot noen få varmegrader, sier Villanger til TV 2 Nettavisen.

Enkelte steder på innlandet kan kvikksølvet krype ned mot minus 20-30 kuldegrader.

Bare på Vestlandet og langs kysten fra Nordland til Troms er det ventet skyer, men disse vil trolig ligge så høyt at rakettene høyst sannsynlig blir godt synlige under skydekket.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot