Tegneren og billedkunstneren Thomas Knarvik har fått mye oppmerksomhet rundt sin nye bok, «In Your Face». En bok som ble omtalt av Nettavisens redaktør Erik Stephansen her.

Les også: Denne tegningen ble for mye for Facebook - Thomas Knarvik kastet ut av nettsamfunnet

Som en del av boklanseringen gikk «Den store apedebatten» på Litteraturhuset i Oslo mandag kveld. Den ble strømmet her på Nettavisen.

Rolness skriver her på Facebook at han forsøkte å se debatten fra Litteraturhuset på strømming i går, men måtte etterhvert gi opp.

Rolness sitt innlegg er embedet nederst i saken.

- Knarvik er god på sex, rumper og bæsj, sier Rolness og mener det åpenbart positivt, men fortsetter.

Kritikken

- Knarvik er en amatørmessig islamkritiker med mange dårlige venner. Det er en grunn til at de fleste karikaturtegnere holder kjeft. Kanskje burde Knarvik også gjøre det, skriver Kjetil Rolness, som selv er kjent for kritiske innspill om islam og integrering i Norge.

Les også: Rolness med syrlig kommentar til Marius Borg Høibys veskesalg
Les også: Rolness angriper Cathrine Sandnes - skaper stor debatt på Facebook

Han vil fjerne islam fra Norge, uten å fjerne muslimene. Det første er praktisk umulig. Kombinasjonen er logisk umulig. Men så sier han at den islam han vil fjerne, er den som undertrykker kvinner, homofile, kariakturtegnere, osv. Hvorfor ikke da presisere at det er islamismen - den totalitære politiseringen av religionen - han vil til livs, og ikke den fredelige, moderate, hverdaglige formen for islam som de fleste muslimer praktiserer her til lands? spør Rolness og svarer:

- Fordi han mener undertrykkelsen og volden allerede er der i den hellige bok. Koranen er ifølge Knarvik en «terrormanual».

Ikke rasist, men ...

Dette stiller Rolness seg høyst uforstående til siden de fleste muslimer tar avstand fra terror.

- Knarvik nok ingen rasist, men han har tidvis laget noen ekstremt ubehagelige tegninger, som gjør mistanken forståelig, skriver Rolness og påpeker at Knarvik tiltrekker seg rasister.

«Vi er mange som ønsker det samme som Thomas Knarvik", skrev en av dem til Sylo Taraku på Facebook i går, og la til at «Tror Norge vil klare seg bedre uten deg Sylo».