RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knivdrapssiktet nekter skyld

Sist oppdatert:
Politiet begjærer fire ukers varetektsfengsling for 25-åringen som er siktet for å ha knivdrept sin samboer (29) i Kvinesdal onsdag kveld. Mannen nekter straffskyld.

25-åringen satt i avhør hele torsdag.

- Han benekter straffskyld. Han sier at det oppsto en krangel og et basketak og at det ikke er ham som påførte henne de dødelige stikkene, sier mannens forsvarer, Sverre Nordmo, til NTB.

- Kranglet
Ifølge TV Sør er mannens forklaring at avdøde etter en bagatellmessig krangel angrep ham med kniv mens han satt i sofen. Det førte til slåsskamp, og han ble selv påført knivstikk i høyre arm. Hvordan det kan ha seg at kjæresten hans ble stukket med kniv i brystet, har han ingen forklaring på, sier Nordmo til den lokale fjernsynskanalen..

Den siktede ble fremstilt for varetektsfengsling torsdag, men det vil ikke bli offentliggjort før på fredag om politiet fikk medhold begjæringen om fire ukers varetekt med strenge restriksjoner i hele varetekstperioden.

Den drepte kvinnen skal sendes til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt i Oslo, melder NTB.

Forsettelig drap
Kvinnens samboer er siktet for forsettelig drap. Det er kvinnens skader som gjør at politiet etterforsker saken som drap.

25-åringen ble pågrepet uten dramatikk ved 19.30-tiden onsdag kveld, og sendt til legebehandling på Sørlandets sykehus i Flekkefjord. Etter en legesjekk ble han sent i går kveld overført til arresten i Kristiansand.

Kniven som ble brukt til å utføre drapet, ble raskt funnet av politiet. Politiet bekrefter også at både den avdøde og siktede er kjenninger av politiet.

Ambulanse måtte vente
Fra knivstikkingen til politiet kom til åstedet tok det en time. Politiet holdt helsepersonellet igjen ute, fordi det var usikket om det var trygt å gå inn i boligen. Ambulansepersonellet ventet derfor i over en halv time før de kunne gå inn til den døende kvinnen, skriver Fædrelandsvennen.

Kvinnen ble funnet død da ambulansepersonellet kom seg inn i huset.

- Skjønner frustrasjonen
Politiet forklarer dette med at vakthavende var i Lyngdal og Flekkefjord og måtte kjøre fem-seks mil for å komme til åstedet.

- Det var politimannskaper fra Flekkefjord og Lyngdal som hadde vakt, derfor tok det tid for dem å komme frem til åstedet. Sett i forhold til avstanden er ikke tidsbruken påfallende. Men jeg skjønner selvsagt at det føles frustrerende for de som ventet, sier Kvinesdal-lensmannen til TV 2 Nettavisen.

Fem tjenestemenn fra Kvinesdal lensmannskontor jobber med drapssaken.

Fryktet av naboer
Naboer har lenge fryktet den 25 år gamle mannen som nå er drapssiktet.

En nabo hørte den 25 år gamle mannen krangle med den 29 år gamle kvinnen, og noen timer senere ble kvinnen funnet død.

Paret som er fra Flekkefjord har bodd på gården i Fjotland siden i fjor sommer. Naboer forteller til NRK Sørlandet om flere eksempler på at politiet måtte rykke ut til gården på grunn av bråk.

25-åringen knivstakk for 11 år siden en i dag 48 år gammel sambygding. Da var han 14 år og under den kriminelle lavalder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere