*Nettavisen* Nyheter.

Knivdrepte kona og sitt ufødte barn

STAVANGER /OSLO (TV 2 Nettavisen): Både 21-åringen og hennes ufødte barnet døde, etter at kvinnens ti år eldre mann gikk amok med kniv torsdag. Politiet vurderer å sikte mannen for dobbeltdrap.

13.01.05 21:29

Både kvinnen og det ufødte barnet er avgått med døden, opplyser politiet på en pressekonferanse som startet kl 15.00 i Stavanger.

- Det ble gjort flere forsøk på å redde mor og barn. Barnet ble forløst fra mor og leve en tid etter at mor avgikk med døden. Men begge er nå avgått med døden, sier politiadvokat Geir Magne Torvestad.

Kvinnen hadde termin i disse dager. Mor og barn ble konstatert døde kl 14.25 ved Stavanger universitetssykehus.

Siktes for drap
Kvinnen er i begynnelsen av 20-årene, mens mannen er ca 30 år gammel. Begge er av somalisk opprinnelse. Kvinnen kom til Norge som kvoteflyktning for noen år siden og mannen kom gjennom gjenforening for to til tre år siden.

Mannen er innlagt på sykehus med lettere skader, og vil bli siktet for forsettelig drap.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Steinar Figved (TV 2)

- Foreløpig er han siktet for drapet på kona. Vi vil senere ta stilling til om han også skal siktes for drapet på spedbarnet, sier Torvestad.

Dersom han er i god nok form, vil siktede bli avhørt av politiet fredag.

Meldte selv fra
Den drepte kvinnen skal være påført flere stikk i ryggen. Drapsvåpenet, som er en kniv, er funnet på stedet.

Kvinnen ble ifølge politiet på stedet funnet på stuegolvet i leiligheten, som ligger i Sverdrupsgate like utenfor Stavanger sentrum. Like etterpå ble hennes samboer pågrepet av politiet. Det var han som meldte ifra om knivstikkingen.

- En mann er pågrepet. Vedkommende bodde sammen med kvinnen, sa operasjonsleder Karstein Tendenes ved Rogaland politidistrikt til TV 2 Nettavisen tidligere torsdag.

Kvinnen var ved bevissthet da politiet kom til stedet. Kriminalteknikere jobbet torsdag ettermiddag for å sikre mulige spor i leiligheten.
Politiet fikk melding om knivstikkingen klokken 11.58.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.