RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kniven lå klar

Foto: Daniel D. Laabak
Sist oppdatert:
Den ansatte ved Deli de Luca sto i kassa med kniven klar. Selv sier han at han ikke husker å ha knivstukket kunden.

(iOslo.no): Natt til søndag ble en 24 år gammel mann knivstukket av en ansatt ved Deli de Luca i Oslo.

Videoen fra butikken ble lagt fram i Oslo tingrett mandag. Et munnhuggeri oppsto mellom de to mennene. Kunden forlater butikken, og deretter finner den siktede finner frem en kniv som han legger ved kassa.

Kunden kommer tilbake igjen, og igjen begynner de to å krangle. Kunden står foran og den ansatte bak kassen. Etter at samtalen er over, går den fornærmede i retning mot utgangsdøren.

Dekket av blod
Deretter griper den ansatte etter kniven, hopper over disken og stikker han i mageregionen. Stikket treffer lungen og leveren. Mannen løper mot utgangsdøren og ut på gata. Han segner sammen utenfor Burger King.

- Kunden ble liggende utenfor Burger King. Vi kunne se tydelig blod på flere meters avstand, fortalte et vitne til Nettavisen natt til søndag.

Den 24 år gamle mannen ble fraktet til Ullevål sykehus hvor han ble operert. Tilstanden er nå stabil og utenfor livsfare. Sykehuset opplyser at han var heldig som ikke fikk enda mer alvorlige skader.

Tidligere voldsdømt
Den ansatte påstår selv at han ikke husker noe av hendelsen, uten at retten legger noen lit til denne forklaringen. Videoen viser også klart at dette ikke var en nødvergesituasjon.

31-åringen er tidligere dømt for vold i 2004. Ifølge VG er 31-åringen er dreier det seg om vold mot sin daværende ektefelle. Han skal da ved flere tilfeller ha slått kona i ansiktet for bagatellmessige forhold. Han skal ha beskyldt ektefellen for å vaske badet for mye, og skal ha blitt provosert fordi han ikke likte lukten av rengjøringsmiddelet JIF.

Den 31 år gamle mannen ble i dag dømt til fire ukers varetekt i Oslo tingrett. De to første ukene er også med brev- og besøksforbud.

Påsto at kunden hadde trakassert
Retten påpeker «at ansatte i kveldsåpne kiosker bør ha en meget høy terskel for å gå til angrep på kunder. Ansatte i slike kiosker skal selvsagt ikke akseptere å bli trakassert, men at siktede i dette tilfellet knivstikker kunden kan på ingen måte aksepteres».

Et av vitnene til hendelsen spurte 31-åringen om hvorfor han gjorde det. Han svarte at offeret hadde trakassert de ansatte ved Deli de Luca.

- Det er ingen andre som kan dokumentere dette, sier politibetjent Håkon Berg ved Sentrum politistasjon til iOslo.no.

Han opplyser at 24-åringen har blitt overført til en annen avdeling, og at tilstanden etter forholdene er bra.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere