*Nettavisen* Nyheter.

Knivenes natt i Agder

Politiet har hatt hendene fulle med fire knivepisoder natt til søndag.

Klokka 22.18 lørdag tikket den første meldingen inn til politiet om at to personer hadde trengt seg inn i en privat bolig i Stintebakken i Arendal og truet med å lage bråk. Begge hadde kniv.

Måtte sy
Da politiet kom fram, hadde bråkmakerne stukket av, men de hadde rukket å knivstikke en av de som var i huset. Han måtte på legevakta og sy flere sting i armen, forteller operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til Nettavisen.

20 minutter senere ble de to gjerningsmennene pågrepet i Arendal sentrum. De sitter i varetekt og vil bli avhørt søndag. Det er ikke klart hva slags forhold de hadde til beboerne i huset de tok seg inn i.

Ranet buss med maske
Kl. 22.36 fikk politiet melding om at en bussjåfør var blitt ranet på RV 9 ved Høyetun i Agder.

- Bussen stoppet for å ta på to personer. Idet de skulle til å gå på bussen tredde de en slags masker over hodet og truet til seg penger fra bussjåføren, sier Kvitne.

Bussjåføren ble truet med kniv til å gi fra seg pengebeholdningen. Politiet har søkt med hunder og vil gjøre tekniske undersøkelser av bussen. De vil også se nærmere på videoopptak fra overvåkingsutstyret på bussen. Ingen er pågrepet i saken.

Tre mot én
Kl. 00.20 fikk politiet så melding om at en person av afrikansk opprinnelse blitt angrepet av tre nordmenn. Den ene hadde kniv, men foreløpig er det ingenting som tyder på at kniven ble brukt til noe annet enn å true med.

- Fornærmede er påført skader i hodet og tanngarden. Han fikk kraftig juling, rett og slett, opplyser Kivle. Han er 20 år gammel.

På bakgrunn av opplysninger fra vitner klarte politiet å pågripe to personer som vil bli siktet i saken. Gjerningsmennene er 21 år gamle, begge fra Kristiansand.

Stukket i hodet
Skarve ett kvarter seinere fikk politiet melding om en knivstikking utenfor Kristiansand. En 24 år gammel mann hadde fått flere stikkskader i hodet.

- Gjerningsmannen skal ha brukt kniv og påført en person flere skader i hodet, sier Kivle.

Gjerningsmannen stakk av, men ble tatt etter kort tid. Offeret er fra Kristiansand, mens den 21 år gamle gjerningsmannen er fra Tønsberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.