RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knivsiktet er tidligere voldsdømt

(TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
KRISTISAND/OSLO (TV 2 Nettavisen): En av de som er siktet for å ha knivstukket en 24 år gammel mann i Kristiansand i natt, er tidligere dømt for vold. Fredag avholdes fengslingsmøte.

20-åringen, som ifølge politiet skal ha vært en av hovedmennene bak knivstikkingen, ble prøveløslatt i august i fjor. I tilegg til vold skal mannen også være dømt for narkotikaforbrytelser og vinningsforbrytelser.

- Prøveløslatt i august
- Vedkommende er tidligere dømt i legemssaker. Han ble prøveløslatt i august i fjor og har resttid på den dommen, sier politiavdelingsleder Leif Vagle ved Agder politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Det var en 24 år gammel mann av utenlandsk opprinnelse som ble knivstukket ved rutebilstasjonen i Kristiansand natt til torsdag.

Mannen ble torsdag morgen operert på Sykehuset Sørlandet i Kristiansand, og han skal etter det TV 2 Nettavisen erfarer være knivstukket i lungen. Tilstanden hans var torsdag kveld kritisk og ustabil.

- Prøveløslatt i august

Politiet fikk melding om knivstikkingen i Vestre Strandgate klokken 03.22.

- Noen minutter senere pågrep vi fire personer som løp oppover jernbanelinjen like ved rutebilstasjonen, sier Vagle.

De fire personene satt fredag i avhør. To av de siktede er menn på 20 år. Den tredje er en mann på 22 år, mens jenta som ble pågrepet er 15 år gammel.

Fremstilles fredag

Vagle opplyser at alle de fire er såkalte kjenninger av politiet.

Den 15 år gamle jenta ble ifølge jourhavende Julie Møller Digre ved Agder politidistrikt løslatt torsdag ettermiddag.

- De tre andre siktede er fortsatt i forvaring, og det er berammet et fenglingsmøte fredag, sier Møller Digre til TV 2 Nettavisen.

Ifølge NTB vil alle de tre bli begjært varetektsfenglset fredag.

- Slåsskamp forut

Ifølge Vagle skal det har vært en slåsskamp mellom offeret og en eller flere av de siktede forut for knivstikkingen. Denne slåsskampen skal ha funnet sted utenfor et utested.

- Vi ønsker ikke å gå for mye i detalj om hendelsesforløpet, men vi har dannet oss et foreløpig bilde om at den ene 20-åringen og 22-åringen litt tidligere har møtt på fornærmede og at det har vært en slåsskamp mellom partene. De har deretter beveget seg mot Vestre Strandgate, hvor knivstikkingen fant sted. Vi mener at den andre 20-åringen og den 15-år gamle jenta ikke har vært direkte involvert i knivstikkingen, sier Vagle.

Politiavdelingssjefen opplyser at ingenting så langt tyder på at knivstikkingen var rasistisk motivert.

- Vi kjenner ikke motivet ennå. Men det er heller ikke noe som tyder på at dette er noe gjengoppgjør, sier Vagle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere