Knivsiktet mor varetektsfengslet i fire uker

Boligen i Kvernevik hvor en sju år gammel jente ble alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket onsdag. Jentas mor som også ble skadd, er siktet for forsøk på drap.

Boligen i Kvernevik hvor en sju år gammel jente ble alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket onsdag. Jentas mor som også ble skadd, er siktet for forsøk på drap. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

Kvinnen (27) som er siktet for drapsforsøk på sin sju år gamle datter, er i Stavanger tingrett varetektsfengslet i fire uker.

10.07.15 14:39

Fengslingsmøtet går for lukkede dører, skriver Stavanger Aftenblad. Den siktede kvinnen møtte ikke opp, noe som tyder på at helsetilstanden fortsatt er så dårlig at hun ikke er avhørt av politiet.

– Politiet må få avklart med sykehuset om tilstanden hennes er bra nok. For meg er det vanskelig å forstå at man kan gjennomføre en førstegangsfengsling uten at hun er til stede, sa kvinnens forsvarer, advokat Inger Marie Sunde, til NTB fredag formiddag.

Les også: Kvinne siktet for drapsforsøk på datteren

Venter på medisinsk vurdering

27-åringen skal ha knivstukket både datteren og seg selv, og hun er fortsatt innlagt på Stavanger universitetssjukehus. Politiadvokat Herdis C. Traa sier til Aftenbladet at hun venter på vurdering fra sykehuset.

Forsvareren forstår at politiet har tidsfrister å forholde seg til, men reagerer likevel på at de aktet å framstille 27-åringen for fengsling slik forholdene er.

– Om ikke kvinnen kan stille i retten selv, ikke er avhørt eller har gitt samtykke, ser ikke jeg at det er noe rettslig grunnlag for varetektsfengsling, sier Sunde

Sykehuset opplyste fredag morgen at kvinnen er lettere skadd og at tilstanden er stabil. Datteren er også omtalt som lettere skadd.

Tre i huset avhørt

Verken datteren eller moren skal være avhørt og politiet får trolig ikke anledning til å snakke med sjuåringen før over helgen.

Kvinnen og datteren er bosatt et annet sted i Rogaland, men var på besøk hos familien som bor i huset i Kvernevik da knivstikkingen skjedde onsdag morgen. Det var fire andre personer til stede i huset, blant dem et lite barn. De tre andre i huset er allerede avhørt, opplyser politiet til VG.

Ingen av dem ble skadd og de skal heller ikke ha vært involvert i hendelsen. Det er ennå uvisst om noen så selve hendelsen.

Politiet har vært tilbakeholdne med informasjon om hva de tror skjedde, men har sagt at det kan bli aktuelt å oppnevne sakkyndige for å få morens mentale tilstand vurdert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.