Gå til sidens hovedinnhold

Knivskadde siktet for drap

Politiet mener fire mann medvirket til drapet på 21-åringen på Nordre Frogn lørdag.

Politiet har ennå ikke fått klarhet i handlingsforløpet på «Slottet» hyttefelt på Nordre Frogn lørdag ettermiddag. En litauisk mann ble drept med kniv og balltre, mens to andre er under behandling på Ullevål universitetssykehus. Lørdag morgen opplyser politiet i Follo at tilstanden nå er bedret for det ene offeret, som sent lørdag kveld hadde livstruende skader.

Alle de tre ofrene hadde skader fra kniv og balltre.

To menn ble sent lørdag pågrepet i skogen, rundt 2,5 kilometer fra åstedet. De var våte og gjørmete, og politiet valgte å pågripe dem begge to, mistenkt for angrepet. I morgentimene søndag ble de to siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

Ved 15-tiden søndag opplyser politiet at også de to skadde mennene er siktet for drapet på 21-åringen, melder Aftenposten. Det kan tyde på at den avdøde 21-åringen kjempet svært hardt før han ble overmannet.

De to skadde mennene er siktet, men ennå ikke pågrepet.

Flere mulige gjerningsmenn
Det er ikke klart hva som ligger til grunn for siktelsen, men politiet hadde øyenvitner til hendelsen, og Kripos sikret lørdag tekniske spor på stedet. Flere vitner rapporterte om flere gjerningsmenn enn de to som ble pågrepet lørdag kveld, og meldingene til politiet var i går motstridende.

Avsluttet søk
- Det har vært en ganske uoversiktlig situasjon som vi nå prøver å få klarhet i, sier jourhavende jurist Nina Prebe i Follo politidistrikt til Nettavisen.

- Nå jobber vi så fort vi kan med å ta de avhørene vi trenger, så har vi teknisk bistand fra Kripos på åstedet, sier hun.

Knust kjæreste
21-åringen døde av skadene han ble påført da han ble slått med balltre og stukket med kniv i 13-tiden lørdag.

- Gjerningsmennene hadde flyktet og samboeren satt dypt fortvilet ved kjærestenes sid e, sier Tom Bryni som har hytte bare omtrent femti meter fra enga, til Nettavisen.

200 meter fra enga hvor drapet skjedde fant politiet to balltrær. Det er ennå ikke funnet noen kniv.

Den litauiske mannen leide en hytte på Nesodden sammen sin samboer. Utleieren forteller om et positivt inntrykk.

Les mer: - Veldig rolige og hyggelige folk

Knivstukket fredag
Også fredag ble en lituaer skadd i et masseslagsmål. Den 27 år gamle mannen ble angrepet og knivstukket av sju russiske menn på Hauketo i Oslo.

- Han ble stukket flere ganger, men jeg kan ikke si hvor mange, sa politiførstebetjent Sigurd Sundt ved Manglerud politistasjon til iOslo.no fredag.

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Vikinglotto