*Nettavisen* Nyheter.

Knivstakk 14-åring ni ganger

Foto: Jan Kåre Gåsemyr/TV 2

Politiet jager nå en navngitt tenåring etter at en 14 år gammel gutt ble knivstukket fem ganger i hals og rygg på Nesttun i Bergen. Politiet holder nå en bil under oppsikt.

06.04.06 08:14

- Meldingen går ut på at det er en 14 år gammel gutt som er knivstukket med fem knivstikk. Vi jakter nå på en navngitt gutt, som er observert løpende fra stedet, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Svein Bruarøy til iBergen.no.

Knivstikkingen skjedde på Nesttun i Bergen. Ifølge Haukeland universitetssykehus er gutten alvorlig skadd.

- Tilstanden til gutten er alvorlig og stabil, opplyser sykehuset klokken 18.00. Han får nå intensivbehandling. Det er ikke aktuelt for foreldrene eller gutten selv å snakke med media, skriver Haukeland universitetssykehus i en pressemelding.

Knivstikkingen skjedde i en leilighet i Slåtthaugveien. Ifølge lensmann Norvald Visnes ved Fana politistasjon var det ei jente i leiligheten i tillegg til 14-åringen og 18-åringen. Jenta har status som vitne i saken.

Navngitt mistenkt
Store politistyrker jakter nå på den antatte gjerningsmannen, en 18 år gammel gutt som tidligere er siktet for vold.

- Anser dere 18-åringen for å være farlig?

- Vi har ingen grunn til å tro det, generelt sett. Men i en gitt situasjon kan vi ikke utelukke det, sier lensmann Norvald Visnes ved Fana politistasjon til iBergen.no.

Ifølge Visnes holder de nå en bil som tilhører 18-åringens familie under oppsikt.

Politiet fikk melding om knivstikkingen like før klokka 13 i dag, og har satt store styrker inn i jakten på gjerningsmannen. Etter det iBergen erfarer leter politiet etter kniven 14-åringen ble stukket med i området.

- Tilstanden alvorlig
Letingen konsentreres til området på Nesttun og rundt Slåtthaug. Politiet har vært inne i en leilighet i området for å avhøre vitner. - Mistenkte har ingen tilknytning til denne leiligheten. Hans eneste tilknytning til Fana er at han har vært innom en barnevernsinstitusjon her, sier Fana-lensmann Norvald Visnes til iBergen.no.

Knivstikkingen skjedde like før klokka 13, i Slåtthaugveien i Fana. Den skadde 14-åringen er fraktet til Haukeland universitetssykehus. Ved sykehuset opplyser man at guttens tilstand er alvorlig, og at han nå undersøkes.

Voldssiktet
Fana-lensmann Norvald Visnes opplyser til TV 2 Nettavisen at 18-åringen de nå jakter på, fra før av er siktet for vold.

- Han har vært under etterforskning og er kjent av både politiet og barnevernet, sier Visnes til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Visnes var det minst ett vitne til hendelsen.

- Vi er derfor positive med tanke på en oppklaring av saken. Vi mener vi har de nødvendige opplysningene for å få fatt i personen, sier lensmannen.

18-åringen politiet jakter på er siktet for vold, men har aldri vært under etterforskning for bruk av kniv.

Naboer i sjokk
- Da jeg så ambulanse og politi gikk jeg ut for å spørre hva som var skjedd. De opplyste at det hadde skjedd noe kriminelt i en leilighet like nedenfor oss. Det var et stort sjokk, sier en nabo som iBergen.no har snakket med.

- Dette er et veldig rolig strøk vanligvis, fortsetter den sjokkerte naboen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag