*Nettavisen* Nyheter.

Knivstakk dørvakt som hevn

Uten forvarsel knivstakk 24-åringen dørvakten. Årsak: Han kom ikke inn på utestedet flere måneder tidligere.

25.01.08 16:29

(iOslo.no) Det brutale overfallet skjedde på utestedet The Sports Café den 17. juni i fjor sommer, ifølge en dom fra Oslo tingrett. Flere måneder i forveien hadde 24-åringen og flere andre kamerater blitt avvist i døren fordi de ikke legitimasjon med seg.

Det oppsto bråk, og mannen som nå er dømt for knivstikking måtte holdes igjen av en dørvakt, fordi han ville angripe vaktene. Dette var en annen vakt enn mannen som senere ble knivstukket. 24-åringen og de andre spurte ifølge dommen også vaktene om de ikke visste hvem personene som ble nektet adgang var.

Så tiltalte flere ganger
I tiden etter skal dørvaktene på utestedet ha sett tiltalte kjøre forbi utestedet flere ganger, blant annet i uken før dørvakten ble stukket.

Natt til søndag 17. juni kom mannen tilbake. Mens en av dørvaktene sto og snakket med noen andre gjester på stedet, kjente han plutselig en smerte i skulderen, og trodde at han hadde blitt slått to ganger. Da han snudde seg så han mannen forsøke å stikke ham for tredje gang. Ifølge dommen fra tingretten fikk dørvakten «plassert to slag i ansiktet på gjerningsmannen», og han unngikk dermed det tredje stikket.

Til tross for at han blødde kraftig fikk dørvakten sammen med bartenderen tatt kniven fra gjerningsmannen, men dramaet var ikke over:

Måtte beskytte knivstikkeren
Knivstikkeren satte seg kraftig til motverge, og mannen ble i tillegg angrepet av flere av de andre gjestene på stedet. Dørvakten som nettopp hadde blitt knivstukket måtte dermed også beskytte knivstikkeren mot andre gjester. Til slutt fikk de mannen ned på gaten, hvor de ventet til politiet kom. Både dørvakten og knivstikkeren ble fraktet til legevakten etter hendelsen.

På legevakten oppga 24-åringen navnet til en kamerat, noe også politiet noterte seg. Ved en feil glemte politiet å sjekke identiteten til mannen, som ble løslatt dagen etter, med avtale om at han skulle komme tilbake for å la seg avhøre. Denne tabben kunne ført til at mannen slapp unna. Dørvakten visste imidlertid fornavnet på mannen, og noen polititjenestemenn kjente igjen et bilde av tiltalte som ble sendt ut, og som var tatt på Legevakten etter at han ble fraktet dit.

Godt planlagt
Til tross for at flere bekjente og mannens kjæreste har forklart politiet og retten at de mener 24-åringen ikke var den som knivstakk, var ikke retten i tvil om at han var den som sto bak.

Dørvakten var sykemeldt i fem uker etter hendelsen, og retten mener knivoverfallet ble begått med særdeles farlig redskap, og at det var helt uprovosert. De mener overfallet var godt planlagt at dørvakten nærmest var et tilfeldig offer for volden. Etter hendelsen har han sluttet som dørvakt.

Oslo tingrett dømte 24-åringen til halvannet års fengsel for overfallet, og han må også betale 25.000 i oppreisning til offeret.

Les flere saker fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.