Knivstakk fosterfar

Blodig og forskrekket kom 48-åringen hjem til en kamerat og ropte «Jeg har drept min far».

(iBergen.no) Da mannen ble dømt til fengsel for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter, nektet han for at han noensinne hadde uttalt tilståelsen.

30 cm lang brødkniv
Ordene hadde falt etter at han kom oppfarende inn på en fest han og fosterfaren hadde vært på tidligere på kvelden. Faren (62) hadde forlatt festen etter en krangel mellom de to, og sønnen (48) fulgte ham like etter. Hjemme hos faren fortsatte krangelen, der sønnen forlangte å få tilbakebetalt penger faren hadde lånt.

Uenighetene utviklet seg i stadig styggere retning, og endte med at 48-åringen overfalt sin tilårskomne far. Etter å ha sparket og slått ham til han falt på gulvet, hentet han en 30 centimeter lang brødkniv og stakk den i ryggen hans.

Mens faren ble liggende blødende på gulvet, rømte sønnen tilbake til festen der flere hørte ham annonsere at han hadde drept sin far. Bekymret gikk festdeltakerne til farens bolig, der de fant ham hardt skadet. Under legeundersøkelsen ble det klart at han hadde brudd under øyet, hjerneblødning og et tre centimeter langt kutt i ryggen.

Falt flere ganger
Men 48-åringen avviste fosterfarens versjon av hva som hadde skjedd. Ifølge ham hadde den gamle mannen falt og slått seg flere ganger, en forklaring Nordhordland tingrett betvilte. Den pekte heller på grovheten i overfallet.

«Det er klar fysisk og aldersmessig forskjell på tiltalte og fornærmede; fornærmede er i høy alder og har dårlig helse, og det må således legges til grunn at han har hatt liten forsvarsevne overfor tiltalte i voldssituasjonen. I skjerpende retning taler også at tiltalte forlot fornærmede i sin leilighet, uten å søke å avhjelpe situasjonen.» skriver retten i dommen.

48-åringen må nå i fengsel i ett år for knivangrepet på fosterfaren.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.