*Nettavisen* Nyheter.

Knivstukket på åpen gate

- Tilfeldig om offeret overlever, sier politiet.

11.02.07 20:43

(iOslo.no): Tre personer ble angrepet av en gjeng utenfor utestedet Sikamikaniko i Møllergata 2 i Oslo natt til søndag. Én av de fornærmede ble knivstukket to ganger og truffet i mage og lunge. Han er nå operert ved Ullevål Universitetssykehus og situasjonen hans er stabil, opplyser politiet om.

- Vi vet ikke bakgrunnen for disse angrepene, men vitner forteller oss at det var uprovosert. Vi ser spesielt på knivstikkingen som alvorlig og det er helt tilfeldig om fornærmede overlever eller ikke, forteller Stig Tonsjø til iOslo.no. Han er operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

I samme angrep ble to andre personer banket med balltre. Disse ble fraktet til legevakten. Tre personer, alle med somalisk opprinnelse, er pågrepet og sitter nå i avhør. Etterforskningsleder ved sentrum politistasjon vet ennå ikke om personene er kjenninger av politiet. Det opplyses også om at alle har oppholdstillatelse i Norge.

- Vi vet ikke om de har vært i kontakt med politiet tidligere. Jeg kan heller ikke si noe om det er aktuelt å utvise de pågrepne ved en eventuell domfellelse. Foreløpig sitter de i avhør, sier etterforskningsleder Mona Ringkilen til iOslo.no.

Den 28 år gamle mannen som ble fraktet til Ullevål sykehus ble alvorlig skadet. Politiet vet ennå ikke bakgrunnen for angrepene.

Politiet fikk melding om episoden kl. 03.05.

Les flere nyheter på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.