RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knusende bistandskritikk

Sist oppdatert:
Bistandsorganisasjonen Norges Vel har jobbet for egen vinning og kan ha gjort det enda verre for fattige, ifølge en fersk rapport.

Konsulentene Åsbjørn Skaaland og Jan Ludolph Andersen fra Nordic Consulting Group (NCG) har skrevet rapporten for Norad, melder TV 2 Nyhetene.

Rapporten anklager prosjektmakerne for høye lønnskostnader, svak administrasjon og mangel på resultater for målgruppen. Dette skal ha slått ut i at de lokale bøndene viser manglende interesse for prosjektet.

Ifølge rapporten var et av prosjektene de besøkte i Uganda drevet så dårlig at fattige bønder kan risikere å få det enda verre enn før.

Avsløringene vil nå få konsekvenser for Norges Vel.

- Kritikken av Norges Vel vil få konsekvenser for Norads støtte til organisasjonen, sier direktør Poul Engberg-Pedersen i Norad.

Det Kongelige Selskap for Norges Vel har siden 1978 mottatt nærmere 450 millioner kroner i offentlig støtte til sitt arbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere