RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knust av takras

Foto: Heidi Schei Lilleås (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Drosje truffet av takras, og kvinne fikk istapp i hodet i Oslo sentrum.

Mildværet ute har gjort det farlig å ferdes på hovedstadens fortau.

Det fikk flere oppleve onsdag ettermiddag.

Klokken 15.45 ble Nettavisens reporter vitne til at store mengder snø raste ned fra taket på bygningen som huser restauranten Olympen på Grønland.

Til alt hell ble ingen personer truffet, men verre gikk det med en drosje som sto parkert ved fortauet. Hele bakruten ble knust da snøen kom rasende ned.

Fikk istapp i hodet
Like før takraset på Grønland, klokken 15.08, fikk politiet melding om at en istapp hadde truffet en kvinne i Jens Bjelkes gate på Tøyen.

- En kvinne fikk en istapp i hodet, og hun er kjørt til legevakten med en flenge som må sys, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Kvinnen skal ikke være alvorlig skadet.

Har du opplevd takras, eller nesten blitt truffet av en istapp? Kontakt Nettavisen på vaktsjef@nettavisen.no.

- Gårdeiers ansvar
Hjulstad påpeker at det er gårdeiers ansvar dersom det går et takras.

- Dette er gårdeiers ansvar, så de må følge med og sørge for å fjerne istapper og snø dersom det er nødvendig, sier operasjonslederen.

- Det kan være farlig å gå noen plasser nå, sier han.

Skriver ut bøter
Informasjonsleder Ida Løfsgaard Kojedahl hos brann- og redningsetaten i Oslo, påpekte overfor Nettavisen i februar at istappene utgjør en stor fare for fotgjengerne. Oppfordringen til folk var å være observante når de beveger seg i gater med høye bygninger.

- Det er gårdeiers ansvar å både rydde tak og fortau. Opplever folk istappene som farlige, vil jeg anbefale dem å ta kontakt med eier først, sa Løfsgaard Kojedahl.

Oslo kommunes nettsider opplyses det at publikum kan ringe til Trafikketaten og melde fra om farlige istapper og snø som bør fjernes.

Gårdeiere som ikke sikrer fortau, ilegges bot av Trafikketaten dersom sikring ikke iverksettes. I tillegg faktureres gårdeier i de tilfellene Brann- og redningsetaten må rykke ut for å fjerne istappene. Bare i januar skrev Oslo kommune ut over 500 bøter til huseiere for manglende fjerning av is og snø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere