Knuste ansiktet til eksens nye samboer med vinflasker

Mannen lå en uke i koma og ansiktet hans måtte rekonstrueres med titan.

27.02.15 10:17

TØNSBERG: Med to vinflasker hamret mannen i 50-årene løs mot ansiktet til ekskjærestens nye samboer. Nå er han dømt til tre år og åtte måneders fengsel, skriver Tønsbergs Blad.

I dommen fra Tønsberg tingrett beskrives grusomme scener fra nyttårsfesten for å feire overgangen til 2013 i en enebolig i Vestfold.

Voldsmannens tidligere samboer spilte død på gulvet mens hun så ham hente to vinflasker og hamre løs mot ansiktet til hennes nye samboer. Hun var sikker på at hun var den eneste overlevende da hun senere fikk varslet politiet.

Mistet sanser

Etter angrepet mistet offeret følelsen i mesteparten av hodet, luktesansen og delvis smakssansen. Han sa i retten at han ikke smaker forskjell på varm kaffe og iskald brus, og beskriver ansiktet sitt som «dødt skinn utenpå titan».

I dommen beskrives skadene i detalj. Blant annet ble mannens panne og fremre del av skallen knust i tallrike fragmenter, nesen ble delvis revet av og benet rundt det høyre øyet ble knust.

Mannen i 50-årene nektet straffeskyld i Tønsberg tingrett, fordi han ikke husket hendelsen. Han mente imidlertid at det er han som må ha påført mannen skadene tidlig om morgenen 1. januar 2013.

Mannen har tidligere hatt lederjobber i flere banker.

Kvelertak på eksen

Voldsmannen og offerets samboer var tidligere samboere. De skiltes som venner og har opprettholdt kontakten siden. Denne nyttårsaftenen var mannen i 50-årene og hans nye kjæreste på besøk hos ekskjæresten og hennes nye samboer. I tillegg var en kamerat av offeret til stede, og parets sønn på under ett år var hjemme.

Da volden startet hadde kameraten lagt seg, og de to mennene spilte dart i kjelleren. Mannen i 50-årenes kjæreste og ekssamboer var på naborommet, og etter hvert gikk den tidligere banksjefen inn til dem. Der oppsto det en krangel, og han gikk løs på ekssamboeren og holdt kvelertak på henne da offeret kom inn i rommet fordi han hørte bråket.

Han fikk med seg mannen opp i førsteetasje, og ba ham forlate stedet. Så husker han ikke hva som skjedde før han våknet på Ullevål sykehus etter en uke i koma.

Mannen i 50-årene forklarte at han husket det oppsto en krangel med ekskjæresten og hennes nye samboer, og at han blant annet fikk et slag i magen, men at han etter dette ikke husker noe før han våknet opp på psykiatrisk avdeling på sykehuset.

Spilte død

Offerets samboer er den som husker mest av volden. Hun forklarte at hun fikk et slag i bakhodet, sannsynligvis med en vinflaske, og «alt ble svart» – før hun kom til seg selv liggende på magen. Da hørte hun at forskjellig inventar i stua ble knust, og at mannen i 50-årene brølte. Hun lot som om hun var død, og så at ekskjæresten åpnet skap og skuffer og hørte ham si «Jeg skal faen meg drepe dere alle sammen» – før han hentet to flasker vin fra vinskapet og brukte begge til å slå samboeren hennes i ansiktet mens han lå på gulvet.

Da han senere gikk inn i et naborom, kom offerets samboer seg ut av huset og fikk ringt politiet. Hun trodde da hun var den eneste overlevende.

Legene som behandlet offeret sier mannen ville dødd om han ikke hadde kommet raskt til sykehus. Han ble kjørt i ambulanse til Sykehuset i Vestfold og deretter fraktet i luftambulanse til Oslo.

Svært grov vold

Retten slår fast at volden er svært grov, med gjentatte slag mot hodet til en mann som lå forsvarsløs på gulvet, og finner ingen formildende omstendigheter i saken.

– I tillegg ble volden utøvet mot en venn i en venns hjem, hvilket gjør at hendelsen fremstår ennå mer meningsløs enn slike episoder normalt er, skriver tingrettsdommer Siw Morrow.

Hun dømte mannen til fengsel i tre år og åtte måneder, hvorav åtte måneder av straffen er betinget. Han ble også dømt til å betale 332.524 kroner til offeret i oppreisning, erstatning for økonomisk tap og tapt arbeidsfortjeneste. I tillegg må han betale 40.000 kroner i oppreisning til sin ekssamboer.

Les flere nyheter fra Tønsbergs Blad

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.