RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuste rute for å redde hund i varm bil

Politiet grep inn ved Drammen sykehus da eier ikke responderte henvendelsen.

(dt.no): Politiet fikk før 16-tiden tips om en hund av rasen Alaskan Malamute som ble etterlatt i en bil i solsteika.

Bilen skal ha stått parkert ved Drammen sykehus, og eier skal ikke ha respondert på politiets henvendelse etter at de mottok tipset.

– Tipseren fortalte oss at hunden satt i bilen uten vann og med vinduet så vidt åpent. Bilen sto i sola, og hunden peset og var åpenbart urolig. Vår hundepatrulje besluttet å knuse vinduet for å få hunden ut da eier ikke besvarte vår henvendelse, forteller operasjonsleder Truls Fjeld ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Vurderte å anmelde
Etterhvert kom eieren til stedet. Politiet vurderte først å anmelde vedkommende for forholdet, men etter lengre samtaler landet de på ikke å anmelde hendelsen.

– Hundepatruljen forsto ganske raskt at denne hunden måtte ut. Den knuste ruta blir på eier og bilførers regning, sier politiet.

Ikke første gang
Sommeren har vært varm så langt, og det er en kjent sak hvor stor risiko det er å etterlate hunder i bil uten kjøling og tilgang til væske. Politiet minner om at eiere må være varsomme når de går fra bilen i steikende sol uten å påse at hunden er i trygge forhold.

Dette er ikke første gang at politiet rykker ut etter tips om hund i varm bil. For snaue to uker siden rykket politiet ut til Åssiden der det det først ble meldt om en hund som døde av varmen etter å ha blitt forlatt i en bil. I ettertid har politiet sådd tvil ved dette og besluttet å ikke etterforske saken på grunn av manglende bevis.

Les flere saker fra Drammens Tidende her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere