*Nettavisen* Nyheter.

Knuste siktedes alibi

Foto: (TV 2)

En kollega av 35-åringen som er siktet for drapet på Hedda Karterudseter, hevder han var sammen med siktede på drapstidspunktet. Politiet tror ikke på ham.

04.11.04 15:29

Politiet har i flere dager mistenkt en 35-åring fra Somalia for drapet på Hedda Karterudseter, men kunne ikke sikte ham fordi en kollega ga ham alibi. I kveld mener politiet at de har knust dette alibiet. Men, kollegaen sier til TV2 at han var sammen med den siktede da Hedda Karterudseter ble drept.

Alibi
35-åringen er den siste som ble observert sammen med henne drapsnatten. Årsaken til politiet først i dag kunne sikte mannen, er at en arbeidskollega har gitt ham alibi drapsnatten.

- Ja, jeg traff ham den kvelden kvart på to. Så han og snakket med ham og så skulle han fått seg nattmat. Og etter at han fikk seg nattmat så snakket vi sammen og så spurte han om hvordan det var i kveld. Så svarte han at det var kjempefint og greit. Det var en konsert med masse rockemusikk, sier kollegaen til TV 2.

- Var ikke full
35-åringen ble sist observert sammen med Hedda på vei mot folkehøyskolen. TV 2 har i dag gått ruten de to fulgte. Den siktede har neppe hatt tid til å rekke bort til skolen, utføre drapet og deretter være tilbake i sentrum bare 20 minutter senere. Problemet er at ingen andre enn kollegaen har sett 35-åringen i nattmatkøen.

- Noen må ha sett ham, men kanskje de ikke la merke til ham. Jeg snakket med ham og ba ham gå hjem fordi han skulle tidlig på jobb. Han hadde drukket, men var ikke full. Jeg var sammen med ham fra 01:45-02:05, sier kollegaen.

Står på sitt
Politiet fester altså ikke lenger lit til denne forklaringen. Kollegaen er kjent med politiets syn, men står på sin versjon. Han tror ikke somalieren har noe med drapet å gjøre:

- Tror ikke han kan gjøre noe slikt, han var hyggelig, tror ikke det, jeg kjente ham som arbeidskollega, alle likte han, han oppførte seg helt fint, tror ikke han kan gjøre noe sånt. Han var en blid og positiv person.

Når var du sammen med ham?

- Jeg traff ham 01:45 og var med ham til 02:05. Jeg snakket med ham da han skulle få seg noe nattmat. 02:05 husker jeg at han reiste hjem. Jeg sa at han måtte komme seg hjem å legge seg fordi han skulle på jobb tidlig neste morgen. Han gikk da fra sentrum og i retning huset sitt ovenfor sentrum.

Kan han ha gått til folkehøgskolen?

- Ja han kan det, men det tror jeg ikke. Men jeg vet jo ikke.

Tror du det var han som ble observert med Hedda klokken 01:15-01:30?

- Nei det tror jeg ikke. Han kan ikke ha rukket tilbake til sentrum på så kort tid siden jeg traff ham klokken 01:45.

Hvordan virket han på dette tidspunktet?

- Helt normal og rolig, det var ikke noe spesielt å legge merke til ved ham, helt normal.

Hvorfor tror du han stakk av?

- Vet ikke. Kanskje det var noe med familien hans. Kan være mange grunner. Kanskje han har fått panikk fordi han kjente Hedda. Rart at han tok bussen, men det kan jo være mange årsaker.

Var det flere personer i nattmatkøen?

- Ja det var en del. Jeg tror de må ha sett ham, men vet ikke

Politiet mener du har forklart deg feil fordi ingen andre har observert ham i dette tidsrommet?

- Jeg er klar over det. Men jeg vet hva jeg har sett. Jeg snakket med ham, det er 200 prosent sikkert. Jeg har ikke noen grunn til å lyge til politiet om hva jeg har sett.

Virket han sjalu eller sur da du traff ham?

- Nei, han var ikke sur eller sjalu. Jeg tror ikke dette dreier seg om sjalusi. Jeg synes hele saken er mystisk. Jeg kjenner ham som en god og pliktoppfyllende arbeidskollega. Jeg tror ikke han er i stand til å utføre et drap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.