RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuste statue under montering

Sist oppdatert:
Bare flaks hindret tap av menneskeliv da skulpturen «Drømmeren» ble knust under montering i Kristiansand i dag.

Fædrelandsvennens fotograf Trygve Skramstad var en av dem som var nær ved å bli truffet av den 13 tonn tunge skulpturen, skriver avisen i sin nettutgave.

Gave til byen
Skulpturen var en gave fra Falconbridge til Kristiansand kommune og skulle monteres i sjøen ved Bystranda tirsdag morgen. En kranlekter holdt på å løfte granittskulpturen på plass da noe gikk fryktelig galt. Krana veltet, traff skulpturen og gikk i bakken. Til alt hell ble ingen skadd, men det var nære på.

- Hørte et rop
- Vi hørte et rop om at krana kommer. Øyet mitt registrerte at noe ville skje, slik at jeg kom meg unna. Plutselig kom krana ned. Det er helt uvirkelig. Både jeg og flere andre som sto i nærheten er preget av det som skjedde. Jeg ble rett og slett paralysert. Det er tragisk, men heldigvis gikk det ikke menneskeliv tapt, sier teknisk rådgiver Tore Diesen i parkvesenet ifølge Kristiansand kommunes nettsider.

- Det er helt ufattelig at dette kunne skje. Helt uvirkelig, sier den danske kunstneren Claus Ørntoft til Fædrelandsvennen. Han har brukt et år på å lage skulpturen, som skulle avdukes 2. september. Kunstverket er verdsatt til rundt 1,5 millioner kroner.

Arbeidstilsynet gransker
Operasjonsleder Ove Austenå ved Agder politidistrikt sier til TV 2 Nettavisen at politiet og Arbeidstilsynet var på stedet og gjorde sine undersøkelser etter uhellet. Det var kun materielle skader, og foreløpig er det ikke tatt stilling til om det blir politietterforskning.

Uforstående
Kruse Smith AS region Syd hadde oppdraget med å få skulpturen på plass.

- Ikke noe skulle tilsi at det skulle gå galt med løftet. Alt gikk greit da vi tidligere løftet fundamentet på plass, sier regionleder Egil Lunden ifølge Kristiansand kommunes nettsider. Han sier det nå blir opp til Arbeidstilsynet og eventuelt politiet å finne årsaken til ulykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere