RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knut Jørgen Røed Ødegaard ble mobbet på skolen

Sist oppdatert:
Stjerneastronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard ble både slått og sparket av de andre elevene på skolen.

- Jeg ble sett på som litt rar og annerledes. Det vanlige var å sparke fotball, det gjorde ikke jeg, forteller den kjente astronomen Knut Jørgen Røed Ødegaard til VG.

I stedet tilbrakte Ødegaard friminuttene nede ved bekken utenfor skolegården, der han i fred kunne studere planter og insekter, for ikke å glemme himmelen.

- Det var bedre enn å bli slått, sparket, lugget, dyttet og plaget i klasserommet eller skolegården, fortsetter Ødegaard til avisen, og legger til at mobbingen var verst i første klasse på barneskolen.

Mobbingen var så ille at foreldre til Ødegaard kom til skolen for å tilbringe en dag som observatører. De fulgte med i klasserommene i timene og i skolegården i friminuttene. Etter første klasse byttet Ødegaard klasse, og mobbingen avtok.

Ifølge professor Erling Roland ved Universitetet i Stavanger øker mobbingen i skolen. Han sier den positive effekten av Bondeviks manifest er borte og at 50.00 elever i grunnskole og videregående skole våkner opp til et mobbemareritt hver eneste dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere