Gå til sidens hovedinnhold

Knuts iltre melding på Facebook endrer Hurtigrutens alkoholregler

Hurtigruten endrer alkoholregelementet sitt med umiddelbar virkning i dag.

Dette fordi Tromsø-mannen Knut Reibo la ut en ilter melding på Facebook i går kveld, som fikk medier til å kontakte Hurtigruten i dag tidlig, skriver Nord24.

Reibo reagerte på at Hurtigruten krevde kontroll med hvor mye alkohol passasjerer tok med seg om bord. Men reglene kan bli endret til å bli langt strengere enn tidligere. Nå vurderer nemlig Hurtigruten hvorvidt det skal være mulig å nyte medbrakt om bord i Hurtigruten i det hele tatt – også på lugarene.

- Komisk

- Det er jo komisk, sier Knut Reibo - som la ut meldingen fordi hans hans mor og tante hadde fått tilsendt et informasjonsskriv i forkant av sin tur fra Bergen til Tromsø om at det kun var tillat med to flasker medbragt alkohol. En av damene hadde tenkt å ta med seg en dunk vin - men det tisvarer jo fire flasker.

Dette var Knuts irriterte melding på Facebook:

Min mor og min tante (vel passert 80) har kjøpt en kostbar langdistansereise med Hurigruten, og fått tilsendt det selskapet kaller for PRAKTISK INFORMASJON. Den åpner med:

"ALKOHOL: Maksimum 2 flasker med alkoholholdige drikkevarer kan medbringes ombord. Alt over dette vil bli fjernet og returnert til deg ved slutten av din reise. All alkohol som blir kjøpt utenfor skipet på din reise skal bli sjekket i resepsjonen for registrering".

Jeg stiller spørsmål om dette i det hele tatt er tillatt; hvem ville godta slike betingelser ved hvilket hotell i verden? Dernest: Hva i all verden er hensikten – annet enn at skal du drikke deg beruset så skal du betale de priser Hurtigruten utnytter som eneste tilbyder? Gud vet hva en mer bereist turist opplever denne Sovjet-strategien som .... Makan til frekkhet, idioti og personvernbrudd - i profittens gavn!!!!

- Fjerner regelen

Da Nord24.no kontakter Hurtigruten om denne registreringsregelen i dag tidlig, svarer kommunikasjonssjef i Hurtigruten, Anne Marit Bjørnflaten:

- Vi ser at regelen om registrering kan misforstås. Den regelen vil bli fjernet og avskaffes i dag. Alle skipene skal få beskjed om dette. Men fortsatt vil regelen gjelde om at det ikke er lov til å nyte medbrakt om bord, sier Anne Marit Bjørnflaten.

- Heller ikke å nyte medbrakt alkohol på lugaren sin?

- Heller ikke på lugaren. Dette både på grunn av sikkerhet og på grunn av vår alkoholbevilling. Hvert skip har en skjenkebevilling som omfatter hele båten. Men vi vil fjerne registreringsregelen, sier hun på formiddagen til Nord24.no.

- Vi må få rydde opp

Men dette står i strid med det andre generelle reglementet til Hurtigruten som presiserer at kun er forbud mot å nyte medbrakt i fellesarealene?

- Vi ser at vi opererer med ulik informasjon. Vi må rett og slett få noen dager til å rydde opp i regelverket vårt, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo litt senere på dagen.

Les flere saker fra Nord24 her.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene