RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kobler narko til Nokas-millionene

Sist oppdatert:
Eks-politimann antyder at amfetamin for 14 millioner kroner har sammenheng med Nokas-ranet.

Den 36 år gamle nordmannen som nå jages i Sverige etter å ha stukket av fra en tollkontroll, er en av de meste sentrale personene i det kriminelle miljøet på Østlandet. Fredag stakk han av fra en tollkontroll i Helsingborg, og i bilen hans fant politiet narkotika for rundt 13 millioner norske kroner.

Se TV 2 Nyhetene her

Toska-venn
- Han er en av de beste kompisene til David Aleksander Toska - og vært det over mange år. Han er også en av de mest sentrale personene som er ute på frifot nå - mens resten av miljøet sitter inne i fengsel, sier eks-politimannen og TV 2s krimekspert Jonny Brenna.

Mannen er tidligere dømt for ran - og har også vært siktet i NOKAS -saken. En siktelse som senere ble frafalt.

- Man kan ikke se bort ifra at dette beslaget her har noe med Nokas-pengene å gjøre. Det dreier seg om 14 millioner svenske kroner - et betydelig beløp som må ut for å få den type narkotika over hit.

Kripos koblet inn
Kripos her i Norge er varslet om saken og samarbeider nå med politiet og tollen i Sverige i jakten på mannen.

- I det kriminelle miljøet her har primærnæringen vært ran. Mye av pengene av ran går inn i annen virksomhet som narkotika. Nå har det ikke vært et ran på to år så det virker som om primærnæringen nå er narkotikavirksomhet, sier Jonny Brenna

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere