Kodzadziku: - Beklager

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Ikmet Kodzadziku beklager overfor familien Klungland, men sier han ikke har noe med drapet på politimannen å gjøre.

03.10.06 14:32

STAVANGER (Nettavisen): - Jeg kan bare beklage overfor familien Klungland. De har mistet noen som var nær og kjær. Men jeg har ikke noe ansvar for Klungland og at han har omkommet. Jeg kan bare beklage. Jeg vet hvordan det føles, sa den 26 år gamle svensk-albaneren Ikmet Kodzadziku i Stavanger tingrett tirsdag.

Det var mens han fortalte om tapet av en nær venn at han kom med beklagelsen.

- Han var sikkert en fin mann, fortsatte han.

Tør ikke navngi
Kodzadziku var en av de første som ble pågrepet etter et dødsranet i Stavanger. Sammen med fire andre ble han pågrepet i Göteborg få dager etter ranet. Kameraten, Jusuf Hani, var også med til Stavnager. Han er også siktet for Nokas-ranet, men er fremdeles etterlyst.

Da Kodzadziku startet sin forklaring tirsdag startet han med å begrunne hvorfor han ikke kan navngi flere av dem som kan bekrefte hans narkotika-historie.

- Mitt dilemma er at dersom jeg oppgir alle navnene i forbindelse med narkotikaen, så blir jeg fri. Men nevner jeg disse navnene, så vet jeg at jeg ikke kan fortsette mitt liv. Jeg har aldri hatt et våpen hjemme. Hvis hvis jeg skal nevne navn, så må jeg ha et våpen hjemme for å forsvare meg selv. Da blir det at jeg ikke kan forlate mitt kriminelle liv, sa Kodzadziku.

- Jeg er redd
Kodzadziku har siden tingretten avgitt nye forklaringer til politiet. I forrige runde hevdet han at han var i Stavanger i forbindelse med et annet kriminelt ærend, men nektet å si hva dette var. Dermed ble han dømt til 15 års fengsel.

Men i et avhør i sommer fortalte 26-åringen at han var i Stavanger i forbindelse med narkotikasmugling. Han navngav også en rekke navn som kan bekrefte hans historie.

- Jeg vil nevne et par navn her. Men de navnene jeg nevner har ikke gjort noe straffbart. Så er det noen navn jeg ikke kommer til å si, men omtale som «person 1, 2 eller 3». Jeg nevner ikke disse fordi jeg er redd. Jeg må tenke på min livssituasjon. For da må jeg forsvare meg og min familie, sa Kodzadziku.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.