RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Koffein er ikke vanndrivende

Foto: Art of Taste
Sist oppdatert:
Nyere forskning viser at koffeinholdige drikker likevel ikke er vanndrivende.

Amerikanske forskere har funnet ut at koffeinholdige drikker, akkurat som andre drikker, er med på å opprettholde kroppens væskebalanse. Resultatene viser at brus, jus, kaffe, te, melk og vann alle bidrar til kroppens daglige opplagring av vann.

– Dette er oppsiktsvekkende nytt. Mange kvier seg for å benytte koffeinholdige drikker som tørstedrikke fordi de tror det tørker ut kroppen. Men denne undersøkelsen slår fast at væsketilførselen like gjerne kan komme fra koffeinholdig brus som noe annet, sier informasjonssjef Aina Lunde i Bryggeri- og mineralvannforeningen til nyhetsbyrået Newswire .

Forskerteamet fra det amerikanske vitenskapsakademiet National Academy of Science fant at menn med riktig væskebalanse i kroppen daglig får i seg 3,7 liter væske, mens kvinner har et inntak på en liter mindre.

20 prosent av dette kommer fra maten vi spiser, resten drikkes.

– I det daglige får vi det vi trenger av væsketilførsel gjennom et vanlig drikkemønster, det vil si det vi drikker til maten og i sosiale situasjoner. I tillegg fylles det daglige behovet ved at vi drikker fordi vi er tørste, sier Lunde.

Stadig flere tørstedrikker som presenteres på markedet inneholder koffein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere