*Nettavisen* Nyheter.

Kohinoors kjæreste i koma

Foto: Caroline Drefvelin

Ali (37) ble forlatt blødende av ambulansen mandag. Nå ligger han bevisstløs i respirator.

08.08.07 14:44

(iOslo.no) 37-åringen ble i natt operert, og ligger nå i respirator på Ullevål universitetssykehus. Ifølge samboeren, R&B-artisten Kohinoor Nordberg, har han hatt en hjerneblødning.

Mannen ble brutalt slått ned i Sofienbergparken mandag. Likevel nektet ambulansen å ta ham med til sykehuset, og forlot han blødende på asfalten.

- Knaste i asfalten
- Dette er helt for jævlig, og vi kommer til å anmelde dette og gå til sak. Alle skjønte hvor ille dette var. Jeg satt flere meter unna og hørte det knase i asfalten, sier Nordberg til iOslo.no.

Klikk på bildet for å forstørre.

R&B-artisten ser med gru tilbake på hendelsen.

- Han gikk rett ned med bakhodet i asfalten. Han var jo ikke forberedt på noen slåsskamp.

Hun forteller at samboeren ble gradvis verre jo lenger tid som gikk.

- Jeg kunne forstå noe av det han sa på legevakten. På sykehuset skjønte jeg ingenting. Det gikk altfor lang tid før han fikk hjelp, sier Nordberg.

Lagt seg flate
Kohinoor forteller at sykehusledelsen har lagt seg flate etter hendelsen. Fylkeslegen i Oslo har allerede bedt om rapport.

- Vi har vært inne i saken allerede. Jeg har tatt kontakt med ledelsen på Ullevål, og fått en foreløpig, muntlig rapport. De vil gå igjennom saken i løpet av dagen, både den faglige vurderingen og det oppførselsmessige, sier fylkeslege Petter Schou til iOslo.no.

Vaktlederen på legevakten uttalte mandag til Dagbladet at «vi har en tidligere historie på ham som tilsier at vi skal være forsiktig med ham». Dette tilbakeviser imidlertid ledelsen på Ullevål universitetssykehus.

- Jeg beklager på det sterkeste at det har kommet ut et inntrykk av at vi har hatt problemer med 37-åringen tidligere. Det har vi ikke hatt, og det ville uansett vært irrelevant, sier divisjonsdirektør ved Prehospital divisjon Arild Østergaard til iOslo.no.

Ikke fornøyd
Petter Schou lover at fylkeslegen vil ta tak i saken.

- Jeg tror verken Ullevål eller vi er fornøyd med dette, sier Schou.

Det skal være mye god dokumentasjon på oppførselen.

- Vi vil både få en rapport fra de involverte, i tillegg til at vi kan høre på lydloggen fra AMK-sentralen. Her har vi mye å forholde oss til, og dette vil bli gjennomgått, sier Schou.

Han vil vente på rapporten før han sier noe om hvilke tiltak fylkeslegen vil komme med.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.