Köhn sier nei til kirkekaffe

Foto: (Scanpix)

Biskop Rosemarie Köhn vil ikke drikke kirkekaffe med menighetsrådet i Hareid på Sunnmøre når hun ikke får preke i kirken. Si din mening.

20.09.04 08:47

- Jeg synes dette nærmer seg en parodi. Jeg tror rett og slett at svaret mitt til dette er nei, sier biskop Köhn til Aftenposten, melder NTB.

Det var menighetsrådet i Hareid som søndag kveld kom fram til det de håpet skulle være et kompromiss i striden mellom biskop Köhn og kapellan Michael Møgster i Hareid.

Menighetsrådet foreslo, etter råd fra biskop Odd Bondevik, at biskop Köhn skulle få komme med en hilsen på kunngjøringsplass under gudstjenesten i kirken. Deretter ville hun bli invitert til kirkekaffe. Dette ser det ikke ut til at biskop Köhn vil godta.

- Veldig kunstig

– For meg blir det veldig kunstig, sier Køhn til Kanal 24. Hun legger ikke skjul på at hun tror kirkens eneste motiv for dette er å dysse ned saken.

– Ja, det virker jo sånn, sier Køhn.

Køhn skal snakke med kapellanen i formiddag, og hun er foreløpig litt usikker på hva som blir hennes endelige svar, og om hun blir å se i kirken.

- Jeg må jo snakke med kapellanen først, så skal jeg gi et svar etter det, sier Køhn til Kanal 24.

For hvem som helst

Til Aftenposten sier Køhn at hun ikke føler seg vel med forslaget.

- Å komme med en hilsen noen minutter på kunngjøringsplass, føler jeg meg ikke vel med, sier hun.

På kunngjøringsplass kan hvem som helst inviteres til å hilse menigheten.

HTML EMBED
Burde Køhn gått til kirkekaffen?
Ja
Nei
Bryr meg ikke

Se resultat

Bakgrunnen for saken er at kapellan Møgster har nektet Köhn å preke under en gudstjeneste i Hareid kirke i forbindelse med Hareidstevnet. Køhn skal holde tale under stevnet. Møgster godtar ikke Køhns syn på homofili, derfor vil han ikke slippe henne til i kirken, skriver NTB.

Saken har vakt oppsikt, og lederen i Stortingets kirkekomité, Rolf Reikvam (SV), har sagt at prester må få mindre makt til å bestemme over kirken som sitt private gudshus.

Menighetsrådet beklager nå at det ikke har fått delta i saken tidligere, men forholder seg til at kapellan Møgster har myndighet til å avgjøre hvem som skal få delta i gudstjenester, melder NTB.

Diskuter saken her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.