*Nettavisen* Nyheter.

Kokaincapser til Odda

Capsene med et halvt kilo kokain var adressert til en eldre kvinne.

(iBergen.no) Men det var nok ikke den eldre Odda-kvinnen som egentlig var tiltenkt å motta kokainen, som har en gateverdi på rundt en halv million kroner.

Imidlertid er både sønnen (39) og en 54 år gammel mann nå tiltalt for kokainsmuglingen, melder Bergens Tidende.

Saken startet på Gardermoen 10. juli i 2005. Da oppdaget tollerne en pakke fra Peru. I pakken lå det 50 grå capser med norsk flagg og påskriften «Noruega», det spanske navnet for Norge. Inni fronten på capsene var det gjemt et hvitt pulver, nærmere bestemt 537 gram kokain. Etter å ha fjernet narkotikaen, sendte tollerne pakken videre slik at politiet kunne finne ut hvem som skulle motta pakken.

Kvinnen som pakken var adressert til var på ferie på denne tiden. Sønnen disponerte huset, men hadde lånt det bort til en narkodømt bergenser (54).

Spanere som fulgte med 54-åringen knep ham da han hentet pakken på postkontoret på Sørfjordsenteret i Odda. Likevel nekter mannen straffskyld.

- Han skulle bare gjøre en vennetjeneste ved å hente denne pakken. Han hadde ikke kjennskap til innholdet, sier mannens forsvarer, Stein Erik Ottesen, til avisen.

Den 39 år gamle mannen som disponerte huset er tiltalt sammen med 54-åringen. En av årsakene er at han ringte og ba en kompis i Odda være sjåfør for 54-åringen da han hentet pakken med capsene. Også 39-åringen nekter straffskyld.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.