RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokainsiktede sultestreiker i fengselet

Sist oppdatert:
De tre kokainsiktede norske jentene sultestreiker i Bolivia.

Jentene som er siktet for kokainsmugling i Bolivia, sultestreiker nå i sympati med sine medinnsatte i San Sebastian-fengselet i Cochabamba, melder VG.

Sympatistreik
Sultestreiken i kvinnefengselet startet mandag, og de tre norske jentene skal ifølge avisen sultestreike i sympati med de andre kvinnene som har gått til det skritt å ikek spise lenger. Det har medført at de ikke lenger får motta besøk.

- Det er sultestreik i fengselet, og vi får derfor ikke besøke datteren vår. Vi fikk knapt snakke med henne på telefon. Hun er usikker på hvorfor de streiker, men alt er stille og rolig, sier faren til den siktede 18-åringen til fvn.no.

Kvinnene har varslet at streiken vil vare på ubestemt tid.

Vanskelige forhold
Fædrelandsvennen skriver at ifølge en lokalavis så streiker fangene på grunn av at et landområde de innsatte eier skal ha blitt solgt ulovlig, og på grunn av de vanskelige forholdene inne i fengselet. Konflikten begynte for over en uke siden, men fangene gikk først til sultestreik mandag.

Overbefolket
Ifølge en rapport laget av det amerikanske Bureau of Democracy i 2006 om menneskerettigheter i Bolivia, er forholdene i fengslene svært vanskelige.

Spesielt trekkes overbefolkning i San Sebastian-fengselet frem.

Det har også tidligere vært streiker i fengselet. Da har enkelte av kvinnene gått til drastiske tiltak, som å sy igjen munnen og korsfeste seg selv ved bruk av ståltråd.

En måned
De tre kvinnene på 17, 19 og 21 år ble arrestert på flyplassen i Cochabamba 19. mai. 21-åringen var sammen med sin 2 år gamle datter da hun ble arrestert, og blant annet norsk UD har jobbet aktivt for å få jenta hjem til Norge. Hun er nå hentet ut av familiemedlemmer.

Kvinnene ble stoppet med 22,5 kilo kokain fordelt på koffertene. 20 kilo kokain regnes å ha en gateverdi i Norge på 20 millioner kroner.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere