RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kokaintiltalte Stina (19) besvimte i retten

Foto: - (-)
Sist oppdatert:
...og nå er saken utsatt til 2010 på grunn av manglende vitner.

I dag startet rettssaken mot de tre kokaintiltalte norske jentene Madeleine Rodriguez (23), Stina Brendemo Hagen (19) og en 19-åring fra Lillesand.

Aftenposten, Dagbladet og VG er alle i Bolivia for å dekke rettssaken.

For den ene av de norske jentene, ble det for mye. Kort tid etter at retten ble satt, ble Brendemo Hagen dårlig, og besvimte. Like etterpå ble retten hevet og saken utsatt på ubestemt tid.

Mangler vitner
Ifølge avisene varsler retten om betydelige utsettelser, og starter ikke saken opp igjen før i 2010. Årsaken til utsettelsen skal være at Madeleine Rodriguez' forsvarer ikke har alle vitner til stede. Vitnene skal ikke har rukket å komme fram til byen i tide.

- Katastrofe
- Dette er en økonomisk katastrofe og en personlig skandale fordi min klient ønsker virkelig å bli ferdig. Hun ønsker å få hele saken frem i lyset, sier den 19 år gamle Lillesand-kvinnens advokat, Carl Bore til Aftenposten.

Advokaten sier til avisen at i utgangspunktet skal retten begrense utsettelsen til inntil ti dager. Men domstolen var ikke villig til å anvende denne regelen.

LES:Kokainetterlyst nordmann pågrepet.

Bakgrunn: 19. mai 2008 ble de tre norske jentene stoppet på flyplassen. Med seg i koffertene hadde de 22,5 kilo kokain. Senere fikk politiet i Bolivia tak i ytterligere fem personer som skal utgjøre bakmennene i smuglernettverket. Totalt er ti personer tiltalt for narkotikasmuglingsforsøket i Bolivia.

Les også:La alle kort på bordet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere