RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix/TV 2

Kokkvold refser Wilborn

Sist oppdatert:
Presseforbundets generalsekretær kaster seg inn i Wilborn-saken.

(iBergen.no): Personalsaken mot Frithjof Wilborn raser videre i TV 2. Konserndirektør Rune Indrøy i TV 2 bekrefter overfor iBergen.no at personalsaken nå er til behandling. Han understreker at Wilborn skal fortsette som programleder av TV 2-satsingen «Skaperen».

Hva som skjer etter det, er uvisst.

- For øvrig vil jeg ikke kommentere personalsaken, men kan bekrefte at saken iBergen.no omtalte før helgen er til behandling. Det er alt vi vil si, sier Indrøy til iBergen.no

Sist uke sa Indrøy til iBergen.no at Wilborns kleskrangel med INmagasinet var utenfor TV2s etiske retningslinjer, forutsatt at iBergen.nos fremstilling av saken var korrekt. Wilborn mente han kunne beholde klær til over 20.000 kroner etter å ha gitt et intervju.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund sier til iBergen.no at han mener Frithjof Wilborns opptreden i klessaken er uklok.

- Generelt mener jeg at journalister ikke skal motta slike tjenester. Men det er strengere regler for nyhetsformidlere enn det er for underholdere. For øvrig er det opp til hver enkelt mediebedrift å sørge for å ha sitt eget regelverk i slike saker. Men generelt: Journalister gjør klokt i ikke å ta imot gaver, sier Kokkvold.

- Frithjof Wilborn er en offentlig person som må regne med at medienes interesse for ham også gjelder i denne delen av hans virksomhet, sier Kokkvold, som sier Wilborn som en profilert mediepersonlighet må tåle mer offentlighet enn andre personer.

Wilborn har nå engasjert NOKAS-forsvarer Ellen Holager Andenæs for å bistå ham i personalsaken.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

TIPS OSS: Send mail til redaksjon@ibergen.no,
eller send MMS merket "IB" til 1984

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere