RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Økokrim inn i admiralsak

Sist oppdatert:
Forsvarsstaben har bedt om et møte med Økokrim om granskingen av den permitterte kontreadmiralen Atle Torbjørn Karlsvik.

- Vi har bedt Regjeringsadvokaten og Økokrim om et møte i morgen ettermiddag for å legge fram resultatet av våre undersøkelser, og for å få råd om hvordan vi skal gå videre, sier oberstløytnant Dag R. Aamoth ved Forsvarsstabens presse- og informasjonsavdeling til TV 2 Nettavisen.

Forsvaret informerte i dag politiet om granskingen, men Hordaland politidistrikt venter på resultatet av møtet med Økokrim i morgen, før det eventuelt blir bestemt å sette i gang politietterforskning.

Admiral Karlsvik er mistenkt for økonomisk mislighold og ureglementert bruk av Forsvarets midler i perioden 2001 til 2005, mens han var sjef for Sjøkrigsskolen i Bergen

- Vi vurderer fortløpende om det er grunnlag for politianmeldelse, sier Aamot.

Granskingen av Karlsvik ble satt i gang på bakgrunn av tips om misbruk av statens penger. Karlsviks hytte i Hemsedal er sentral i granskingen. Admiralen skal ha leid ut hytta til et utleiefirma. Deretter skal Karlsvik ha leid den tilbake til Sjøkrigsskolen.

Forsvarsstaben går igjennom en omfattende mengde regninger, blant annet middager med tidligere forsvarsminister Kristin Krohn Devold i Bergen. Karslvik granskes også for å ha feriert i Karibia på Forsvarets regning.

Generaladvokaten ikke involvert
Politiet var mandag i kontakt med Generaladvokaten, som er den militære påtalemyndighet.

Men foreløpig er ikke Generaladvokaten trukket inn i granskingen.

- Det er på grunn av omfanget av saken, og fordi det er en sak der vi holder døren åpen for en politianmeldelse. Dessuten dreier det seg om fagfeltet økonomi. Hvis det viser seg å være en intern sak, så er det mer naturlig å trekke inn Generaladvokaten, sier Aamot.

Han understreker at det ikke er felt noen dom i saken, eller trukket noen konklusjoner.

- Men det at saken er såpass alvorlig, og at det dreier seg om en admiral, en av toppsjefene våre, gjør det til et forhold som vi ikke kan holde tilbake fra offentlighet, sier pressetalsmannen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere