*Nettavisen* Nyheter.

Kolberg støttet Yssen

Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg.

Arbeiderpartiets partisekretær Martin Kolberg. Foto: (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)

Martin Kolberg skal ha bekreftet han kjente til konflikten mellom Yssen og Valla. Samtidig skamroste han Yssen.

08.03.07 14:12

TV 2 Sumo:Viktig rolle i Yssen-saken

Dette kom frem da Ap-sekretær Martin Kolberg forklarte seg for granskingsutvalget, skriver flere aviser torsdag.

Ifølge Dagbladet og VG bekreftet Kolberg at han kjente til at det var en konflikt mellom Ingunn Yssen og Gerd-Liv Valla. Samtidig skal han ha rost Yssen opp i skyene overfor granskerne.

Gerd-Liv Valla skal ha gått til frontalangrep på Kolbergs forklaring, og hevdet at Aps partisekretær kan ha hatt politiske motiver for å støtte Yssens versjon av saken, skriver VG.

Ifølge Dagsavisen skal Kolberg ha forsøkt å få til et forsoningsmøte mellom Valla og Yssen. Valla sa ja til møtet, mens Yssen avslo invitten.

Krangel i Helsingfors
I sin oppsigelse til LO viser Ingunn Yssen til en episode på flyplassen i Helsingfors i juni 2006. Valla skal ha skreket til henne og sagt at hun var ubrukelig fordi hun ikke klarte å skaffe gode nok flyseter. Ifølge VG skal Kolberg ha fortalt granskingsutvalget at han registrerte «betydelig» uro på flyplassen, men at han ikke kan huske at Valla skrek til Yssen.

Han bekrefter imidertid at Valla var irritert på Yssen fordi hun ikke hadde skaffet henne billett på første klasse. Kolberg snakket også med Yssen, som ifølge VG var både skjelven og tydelig preget etter konfrontasjonen med Valla.

Opptrinnet i Helsinki er viktig i Yssen-saken, fordi det er det eneste tilfelle der Valla skal ha trakassert Yssen i full offentlighet.

Fredag legger granskningsutvalget fram sin rapport for LO-sekretariatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.