RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kolliderte i narkorus – frikjent

Mannen (30) kan ha drukket amfetamin uten å vite det, mener retten.

Tvedestrand-mannen kom over i motsatt kjørefelt og kolliderte med et eldre ektepar fra Arendal. Bare flaks gjorde at paret kom fra ulykken med lettere skader, skriver Agderposten.

Blodprøvene viste at mannen hadde hatt i seg amfetamin og bedøvende tabletter. Ifølge Folkehelseinstituttet tilsvarer inntaket en promille på 1,5. Likevel ble mannen frikjent i Aust-Agder tingrett. Han sa i retten at han på grunn av hukommelsestap ikke kunne huske noe fra ulykkesdagen.

I retten forklarte han at han samme dagen som ulykken skjedde, skal ha kjørt en kvinne og en mann i bilen sin. Dette skal kvinnen ha fortalt ham før rettssaken kom opp.

- Kvinnen fortalte meg at jeg samme dag som ulykken skjedde, hadde kjørt henne og en mann til Evje. Hun bruker narkotika, og jeg kan ha forvekslet en brusflaske med amfetamin og flere piller som hun hadde med seg i bilen, sa 30-åringen i retten.

Han kunne ikke si hvem denne kvinnen var. Tingretten legger til grunn at mannen ikke nødvendigvis forsto, eller burde forstått, at han var påvirket. Dersom mannen hadde drukket av feil flaske, er det heller ikke klart når han gjorde dette, og om stoffene hadde begynt å virke da han kolliderte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere